Overleg:CS-6

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Dat Kastein door verraad van Anton van der Waals gearresteerd werd is volkomen onjuist. Omdat de werkelijke gang van zaken op research is gebaseerd, die veel opmerkelijke zaken opleverde, kan ik de tekst helaas nu nog niet corrigeren. Kastein is hoogst waarschijnlijk zelfs helemaal niet verraden.Robvhoorn 15 feb 2009 12:58 (CET)Reageren

Bewerkingen 7 februari 2012[brontekst bewerken]

Omdat ik zelf al een tijd niet meer actief ben, werd ik over deze wijzigingen getipt. Bij de nieuwe bewerker Webnetprof zou ik de volgende punten willen aankaarten:

  • Niet-neutrale bewoordingen zijn ongewenst en vooral in de inleiding van een artikel werken ze storend. Zo: "zeer zware verzetsgroep", "moorden op zijn geweten". Zulke kwalificaties zorgen zeker in de inleiding voor verwarring en voegen niets toe.
  • Wijzigingen zijn niet erg vruchtbaar als daardoor relevante informatie verloren gaat. Wijzigingen zijn natuurlijk welkom als er nieuwe informatie wordt toegevoegd. De clou is om het artikel zo te bewerken, dat er evenwicht ontstaat tussen de informatie die er stond en de informatie die wordt toegevoegd. Dat evenwicht vind ik niet overal aanwezig.
  • Dezelfde criteria gelden natuurlijk ook voor de oude tekst van voor de wijzigingen. Komen daar bijvoorbeeld gekleurde passages in voor, en is er een wèl neutrale formulering te vinden, dan heeft die altijd de voorkeur.

Het oude artikel zoals ik dat geschreven heb, is uitsluitend gebaseerd op lezing van Lou de Jong, de delen van Nederland in de Tweede Wereldoorlog, die ik momenteel niet meer ter beschikking heb. Er ligt geen afzonderlijk literatuuronderzoek naar CS-6 aan ten grondslag. Hier neem ik de bovenstaande vraag uit 2009 even mee. Daar wordt bv. gesteld dat Kastein wellicht helemaal niet door verraad om het leven zou zijn gekomen. Zolang daar geen bewijs voor is, zou dat gedeelte wellicht beter kunnen worden gewijzigd naar een vermoeden of zelfs helemaal worden geschrapt.

Ik ga me niet meer helemaal opnieuw in het onderwerp verdiepen (geen materiaal meer en andere dingen te doen), maar als Webnetprof en/of anderen het stokje willen overnemen, prima. Neem dan wel graag bovenstaande punten mee. Ik ben in elk geval geïnteresseerd in het resultaat.

Art Unbound/Maarten Vonder.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op CS-6. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 apr 2018 22:37 (CEST)Reageren