Overleg:Carel Struycken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze website wordt regelmatig gevolgd door Carel Struycken zelf. Knoei er dus niet te veel in. Als er iets mis is met zijn vermelding of zijn website meld dat dan aan hem via die website. Hij is een vriendelijke reus en beantwoord je altijd. JHvW 20 sep 2008 20:06 (CEST)

middelbare school[bewerken]

Toen ik (drie weken ouder dan Carel) op de middelbare school zat ("Het Nederlandsch Lyceum") zat daar óók een hele lange Carel Struycken. En die was ook heel actief in de toneelvereniging, ik herinner me nog dikke rookwolken in de aula die hij maakte met behulp van kaliumchloraat met suiker, naar ik begreep een beproefd middel voor filmeffecten.

Is dit dezelfde Carel Struycken? Als ik de levensloop in dit lemma lees krijg ik de indruk van niet??? Rbakels (overleg) 30 apr 2011 10:58 (CEST)

Over welke periode/tijd hebben we het dan? Volgens dit artikel van zijn 4e tot zijn 16e op Curaçao gewoond, dus dat zou betekenen dat hij vanaf ongeveer 1964/65 weer in Den Haag op school zat. Zou Carel misschien een zoon zijn van politicus Teun Struycken? Deze was van 1951 tot 1956 gouverneur van de Antillen, wat zou betekenen dat Carel mogelijk een veel kortere periode van zijn jeugd in Curaçao zou hebben doorgebracht. Zijn oudere broer Peter Struycken verbleef in ieder geval vanaf 1957 voor studie weer in Nederland. Gertjan (overleg) 30 apr 2011 16:38 (CEST)
In een twee jaar oud oudleerlingenboekje staat als adres van "mijn" Carel Struycken "P.O. Box 1365, Avalon CA 90704", en in 1968 eindexamen HBS-B heeft gedaan (voorloper van wat nu VWO heet). Avalon ligt op een eiland voor de kust van Californië (zie ik in WikiPedia).
NAhja, googelen op Avalon + Carel Struycken geeft genoeg hits: [1]. Ik vond ook een Schoolbank-link die Carel Struycken aan het Nederlandsch Lyceum koppelt, zie [2] (jaargang 1966/67). Ik kan helaas niet doorklikken op de foto. Het kan natuurlijk goed zijn dat hij in 1964 is teruggekomen in Nederland en vervolgens een aantal jaar op het Nederlandsch Lyceum naar school is gegaan. Gertjan (overleg) 1 mei 2011 12:03 (CEST)