Overleg:Cd-i

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

hoe komt dat je Cd-i kunt leenen bij de bib?

"De lage snelheid en de hoge prijs hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat ook dit niet succesvol bleek. Dit lijkt me speculatie. Ik heb het ding destijds voor een computerblad getest en er zaten vele meer haken en ogen aan: de resolutie van de tv was kleiner dan die van een beeldscherm, dus horizontaal scrollen; de beeldlijnen van een tv waren niet geschikt voor het tonen van hoge kwaliteitfoto's; de muis blek erg ongebruikersvriendelijk; een toetsenbordje was er in de beginperiode niet. Het belangrijkste: tv was/is een sociaal medium. Je gaat je bankzaken niet doen als de overbuurvrouw op de tv kan meekijken. Dan wil je een pc-beeldscherm, die slechts leesbaar is tot 50 centimeter afstand. 83.83.7.253 1 feb 2009 02:49 (CET)

Ben er mee eens dat het speculatie is, maar ook van de andere redenen die hier genoemd zijn, hoewel ze plausibel klinken, lijkt het me moeilijk om aan te geven of ze een rol, een grote rol, of helemaal geen rol bij het falen van de cd-i gespeeld hebben. Zonder onafhankelijk onderzoeksrapport naar de consumentenreacties op de cd-i blijft het gissen/speculeren. UIC2 1 feb 2009 02:55 (CET)
Ik zeg ook niet dat de opgesomde nadelen de reden van het falen waren. Ik probeer aan te geven dat nadelen van het ding meerdere nadelen had. Wellicht is die zin te veranderen in: "Het apparaat had veel nadelen, zoals de lage snelheid van de modem (14k4), slechte resolutie, horizontaal scrollen van websites en het in eerste instantie afwezig zijn van een toetsenbord. Wat de precieze oorzaak van het falen van het apparaat is, is niet geheel duidelijk." Is dat acceptabel? 83.83.7.253 1 feb 2009 15:44 (CET)
Wellicht is het nog zuiverder om te spreken over verschillende nadelen. Veel is immers een relatief begrip en opnieuw voor interpretatie vatbaar. Verder ben ik er geen voorstander van (maar dat is een persoonlijke mening) om conclusies (over de oorzaak v/h falen) te trekken, of aan te geven dat de conclusie moeilijk te trekken is. Ik laat dat liever aan de lezer over. UIC2 1 feb 2009 16:34 (CET)