Overleg:Celfilosofie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door 195.108.190.130

Het artikel over celfilosofie toont de zwakte van het Wiki concept. Het is duidelijk dat dit subjectieve artikel is geschreven door Jan van der Zanden, een ex CMG directeur, die met het artikel een misverstand meent recht te moeten zetten. Een vergelijkbare tekst heeft hij nl. recentelijk in een formum op www.managementsite.nl geplaatst. In het artikel wordt CMG neergezet als succesvol bedenker van het concept en Eckart Wintzen als een sluwe 'copycat'. Het lijkt zels wel of de auteur van dit artikel enigszins verbitterd is. Wikipedia is uiteraard niet bedoeld voor dergelijke welles-niets spelletjes of persoonlijke vetes. Het is bedoeld als een op feiten gebaseerde encyclopedie.

Inhoudelijk bekeken kun je slechts stellen dat er vaak niet 1 feitelijke waarheid bestaat, slechts interpretaties van de waarheid. Wanneer 99% van de betrokkenen van mening is dat Eckart Wintzen de goeroe is achter deze celfilosofie, dan heeft hij dat kennelijk verdiend en afgedwongen. De resterende 1% zal zich helaas in dit lot moeten schikken.

Groet van een kritische lezer. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 195.108.190.130 (overleg · bijdragen) 16 jun 2008 14:27 (CEST)Reageren


Reactie van de auteur[brontekst bewerken]

De tekst is inderdaad 1:1 overgenomen n.a.v. een reactie die ik aan diverse kranten en vakbladen heb gestuurd. Wellicht dat het daardoor wat polemisch en minder feitelijk van toon is. Wie zich geroepen voelt, mag die toonzetting aanpassen. De werkelijkheid wordt (hopelijk nooit) niet door democratie bepaald maar door weergave van de feiten. Als 99% van de mensheid denkt dat Wintzen de bedenker is, is dat nog geen feit.

Feit is en blijft dat CMG historisch de bedenker van de celfilosifie is en niet Eckard Wintzen, in weerwil van het beeld dat geschapen is. Overigens heb ik veel respect voor de "groene" Wintzen.

P.S. Ik ben al helemaal niet verbitterd o.i.d. Op zakelijk terrein heb ik nog nooit met een organisatie ordinair ruzie gemaakt.