Overleg:Charles Taylor (president)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Charles Taylor nog niet veroordeeld[brontekst bewerken]

N.a.v. de zin: "In 2003 wordt Taylor door een tribunaal in Sierra Leone veroordeeld wegens oorlogsmisdaden tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone."

Het is zeer onwaarschijnlijk dat Charles Taylor in 2003 door een tribunaal in Sierra Leone werd veroordeeld. Mogelijk heeft de auteur hier bedoeld "in staat van beschuldiging gesteld" of iets dergelijks.

Het Sierra Leone tribunaal (The Special Court for Sierra Leone, zie http://www.sc-sl.org/) heeft in eerste instantie in het geheim een aanklacht tegen Charles Taylor voorbereid en later de aanklacht bekend gemaakt en uitgebreid. Op basis van deze aanklachten is Charles Taylor gearresteerd. Om veiligheidsredenen vindt dit proces in Den Haag plaats, overigens met dezelfde rechters als in Freetown, Sierra Leone.

Het proces is nog in volle gang en van een veroordeling is dus nog geen sprake.

Ytzen Lont, 31.05.08, post@stylo.nl (http://www.stylo.nl/blog/labels/Sierra%20Leone.htm)

Ik heb "veroordeeld" vervangen door "aangeklaagd". Er is in de tussentijd geen enkele aanwijziging gevonden dat hij in 2003 is veroordeeld. Die oude informatie zal wel een vergissing zijn geweest. Johan Lont (voorbehoud) 26 jun 2008 12:35 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Charles Taylor (president). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 jul 2017 04:25 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Charles Taylor (president). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 sep 2017 14:19 (CEST)[reageer]