Overleg:Chemische kinetiek

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Evanherk

commentaar van een anonieme gebruiker dat in deze vorm niet in het artikel past maar dat ik toch even voor evaluatie wil behouden heb ik even hieronder gezet:

"Wat hierboven wordt omschreven bij een exotherme reactie is niet correct, er zijn zeer vele exotherme reacties maar deze hebben niets met een vlampunt of ontstekings temperatuur te maken, exotherme reacties worden gecontroleerd door het afvoeren van warmte (koelwater/warmte wisselaars) zeer lang voor het bereiken van het kritische punt van een reactie (runaway reactie ie oncontroleerbare reactie) voorbeeld is het weglopen van een monoreactie van Ethyleen oxide welke bij het bereiken van de kritische temperatuur. Bij het bereiken van deze temperatuur zal de reactie zodanig snel verlopen dat er een detonatie onstaat maar er zijn ook mildere reacties zoals het verbranden van ijzeroxide in contact met zuurstof. Dus de meeste chemische reactie szijn exotherm maar zullen nooit het vlampunt of ontstekingspunt bereiken door de temperatuur te controleren of door de druk te beheersen wat ook resulteerd in een afname van de reactie."

Mijn indruk is dat deze gebruiker het artikel niet goed heeft gelezen of begrepen. Hij bestrijdt dingen die er niet staan. Evanherk 5 okt 2005 20:41 (CEST)Reageren