Gebruiker:Evanherk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bart van Herk (1958)

Een van de wikipedianen van het eerste uur - ik kwam erbij voor het project 2000 artikelen telde. Stuur mij een email:evanherk(at)xs4all(dot)nl (of via het wikimenu, om automatische spammers te ontmoedigen)

Ik ben getrouwd, 3 kinderen. Ik kijk meestal naar wetenschaps- of natuurprogramma's. Ik verzamel, bestudeer, en fotografeer insecten. Ik kweek ze ook, wandelende takken (carausius morosus) en afrikaanse rozenkevers (Eudicella smithi en pachnoda marginata) en verschillende soorten kakkerlakken, Gromphadorina portentosa en Blaberus fusca; ben op zoek naar meer kevers om te kweken, ook moeilijkere als ik wat meer ervaring krijg). Sinds kort Mecynorhinella ugandensis.

Lezen: vooral sciencefiction als ik er tijd voor heb. Steeds minder puur recreatielezen, steeds meer wetenschappelijk en populair-wetenschappelijk. Vooral over insecten en spinnen momenteel. En ik beluister podcasts, vooral natuurwetenschappelijke. Dr Karl, Science, Nature, Science Friday, Escape Pod, The Radio Adventures of Dr. Floyd (hier is hun website). Vooral de laatste sluit goed aan bij mijn ware geestelijke leeftijd, die door mijn vrouw wel eens op een jaar of 5 wordt geschat.

Vroeger jarenlang computers geprogrammeerd - gepromoveerd op een onderwerp dat computers en huisartsgeneeskunde combineert. Vertaal tegenwoordig ook nog wel medische handleidingen, voor kunstheupen en zo.

Verder ben ik overdag eigenlijk huisdokter.

CV

Geïnteresseerd in: computers, muziek, chemie, insecten, vertalen, science fiction, fotografie, knutselen, programmeren, spel(letjes), en talloze andere dingen. Vind het leuk om dingen op te schrijven, uit te leggen en (als ik weer eens met een lacune in mijn kennis word geconfronteerd) op te zoeken. Wikipedia is zeer verslavend! Tot mijn verbazing omvat mijn volglijst inmiddels ruim 5000 pagina's en dat is na diverse schrapronden; ik heb kennelijk in de loop der jaren op heel wat bladzijdjes bijgedragen.

Leuk ook dat de wikipedia toen ik erbij kwam net 1700 artikelen telde en dat we nu al ruim over 430.000 zitten, ongeveer 5 jaar? later! En wat het allerleukste is: bijna iedere pagina die ik in eerste instantie heb opgezet, vaak met een beginnetje van 1 tot 3 alinea's, is daarna door mij en/of door anderen enorm aangevuld en verbeterd - maar meestal staan er nog steeds een aantal zinsneden van mij van het eerste uur ongewijzigd in. Vrij veel van de foto's van dieren, vooral insecten, in de wikipedia zijn van mijn hand.


publicaties:[bewerken | brontekst bewerken]

  1. van Herk E. Diagnostic decision support system in general practice. Thesis, Rotterdam 1994
  2. Ridderikhoff J, van Herk E. A diagnostic support system in general practice: is it feasible?

Int J Med Inform. 1997 Jul;45(3):133-43.

  1. Ridderikhoff J, van Herk E. Who is afraid of the system? Doctors' attitude towards diagnostic systems. Int J Med Inform. 1999 Jan;53(1):91-100.

kladblok[bewerken | brontekst bewerken]

kladblok