Overleg:Christophe Deborsu

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 maanden geleden door MichielDMN in het onderwerp Wilmès

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Christophe Deborsu. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 mei 2019 15:37 (CEST)Reageren

Wilmès[brontekst bewerken]

Al enkele dagen probeert iemand met een dynamisch IP-adres hier info te droppen over een uitspraak van Deborsu. Een collega en ik hebben het al enkele keren teruggezet, maar het blijft komen, dus even via deze weg proberen te duiden waarom het er m.i. beter niet staat. Ik zou "draaien met de wind", maar dat denk ik niet, want ik duid al de hele tijd op de relevantie. Ik probeer het nog maar eens via deze weg: uit wat er gedumpt werd, is niet uit te maken in welke context Deborsu dit zei (welk debat?), noch waarom net deze uitspraak belangrijk zou zijn. Heeft die uitspraak enige repercussies op het leven en werk van Deborsu of aantoonbaar breder in de samenleving? Dat blijkt nergens uit. We zijn bijna drie jaar later en ik weet alvast niets van die gevolgen. Kan aan mij liggen, maar ik kan het helaas niet uit de vermelde bron halen.

Die bron zelf is overigens sterk gekleurd, merk ik. Uitspraken van een aantal mensen worden weggezet als antisemitisch, meteen een zware aanklacht. Ik vrees dat dat dan ook de bedoeling is van de toevoeging: Deborsu op basis van één uit z'n context gerukte uitspraak als Jodenhater wegzetten. Als je de relevantie wil aantonen, dan is een neutralere, gezaghebbendere bron aan de orde.

Ik merk overigens op dat die zogezegd "vermeende" Joodse (en niet "joodse") afkomst van Wilmès ook op sites als De Tijd en HLN te vinden is. Deborsu haalt aan dat het een rol kan spelen in een bepaald standpunt van Wilmès (is niet-neutraal trouwens verkeerd als politicus?) en is dus genuanceerder dan de weergave hier deed uitschijnen. Ook hier weer: het is niet duidelijk over welke actie of welk standpunt van Wilmès het gaat. De lezer moet blijkbaar alleen weten dat Deborsu op Wilmès' afkomst durfde ingaan om een analyse te maken. Waarom en waarover en met welke nuances, dat moet de lezer dan precies maar halen uit de bron, die zelf erg sturend is.

Kortom:

  • Niet bewezen relevant voor dit artikel, want geen aangetoonde gevolgen.
  • Een gekleurde bron.
  • Geen context.
  • Weggelaten info, dus niet neutraal.

MichielDMN 🐘 (overleg) 1 mrt 2024 12:20 (CET)Reageren