Overleg:Concrete5

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Natuur12

Ik zal even stukje bij beetje aangeven wat bij mij nog vragen oproept:

Concrete5 is een opensource-contentmanagementsysteem (CMS) en is geschreven in PHP en MySQL. Het systeem is sinds 2003 beschikbaar en heeft inmiddels functies als caching, versiebeheer, geavanceerde permissies en online bestandsbeheer. Versie 5.6.2.1 is de laatste stabiele versie en is uitgekomen op 28 augustus 2013.

Wat zijn PHP en MySQL? Gewoon toevoegen in de programmeertaal. Wat zijn geavanceerde permissies en wat is online bestandsbeheer? Dit is nog wat vaag.

De Concrete5 code is gebaseerd op de Model-View-Controller architectuur (MVC) en object georiënteerd programmeren (OOP). Een deel van de code is gebaseerd op het Zend Framework.

Dit is wat technisch allemaal. Op zich kan het wel. Misschien kan dit nog wat uitgebreid worden.

Concrete5 heeft een community van meer dan 175.000 leden.[1] Als lid kan men zogeheten Karma-punten verdienen door bijvoorbeeld actief te zijn op het forum, fouten te rapporteren, of plugins te maken. Op 6 juni 2013 werd Concrete5 certificering mogelijk. Leden kunnen daarmee hun expertise aantonen door het gedeeltelijk of helemaal afronden van 21 tests.

Community is een heel gangbaar woord, maar een Nederlands woord zoals gemeenschap is beter. De tweede zin kan korter maar is wel duidelijk. Plugins schrijf je? (Tenminste dat heb ik begrepen) Dat certificaat is nog niet helemaal duidelijk.

Websites met Concrete5 kunnen gekoppeld worden met de marktplaats. Op de marktplaats staan zowel betaalde als gratis 'add-ons'. Het zogeheten PRB-team (Peer Review Board) controleert de add-ons voordat deze toegevoegd worden aan de marktplaats.

Voor de leek zegt dit niet zo veel. Wat is de marktplaats?

Het artikel gaat de goede kant op, dat zeker en voor een eerste poging gaat dit al vrij goed. Misschien is het handig om een andere structuur te proberen Namelijk: Intro, Geschiedenis, en vervolgens de gemeenschap. Veel van je informatie is relevant maar het artikel moet ook leesbaar zijn voor digibeten zeg maar. En bronnen zijn heel belangrijk. Natuur12 (overleg) 6 okt 2013 16:17 (CEST)Reageren