Overleg:Constantijn Huygens

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

In de biografische schets van Constantijn Huygens staat dat hij, begin 20, na een verhouding met Dorothea Van Dorp een afkeer aan vrouwen overhoud. Even verderop staat dat hij in 1616 verliefd wordt op Suzanna van Baerle en daar in 1627 mee in het huwelijk treed. Het lijkt erop alsof tenminste 1 van de 3 hierboven genoemde feiten niet juist is. Wie geeft raad?

Ineke: Hij was wel erg teleurgesteld in de vrouwen maar hij hield er zeker geen afkeer aan over. Integendeel, tijdens zijn hele leven heeft hij veel contact met vrouwen gehad. 1616 is fout, het moet 1626 zijn. Er staan nog wel meer dingen in deze biografie die niet helemaal juist zijn, maar ik heb helaas nu geen tijd om ze bij te werken. --80.60.80.109 29 okt 2006 20:23 (CET)afz. inekeReageren

Wat is de bron van dit artikel? Een biografie in boekvorm? Dan graag opgeven als referentie. Hansmuller 20 mei 2007 18:39 (CEST)Reageren

>> Constantijn Huygens was de vader van de staatsman en natuurkundige Constantijn Huygens jr. en de natuur- en wiskundige Christiaan Huygens. Hij deelt een >> graf met zijn zoon in de Grote Kerk in Den Haag. Hij had dus twee zoons, maar deelt zijn graf met "zijn zoon" ?

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Constantijn Huygens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 sep 2017 20:18 (CEST)Reageren