Overleg:Cori-cyclus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Opmerking: een groot deel van de tekst is letterlijk overgenomen van een cursus "Energie en metabolisme" (het deel in kwestie geschreven door prof. dr. J. Gettemans), zoals gedoceerd in geneeskunde en tandheelkunde aan de UGent, zonder enige verwijzing. Plagiaat?

Als dat zo is, kan dat natuurlijk niet de bedoeling zijn. Heeft u een link of een specifiek controleerbare bron zodat er kan worden gecheckt of er inderdaad sprake is van plagiaat? Sikjes (overleg) 1 jan 2015 15:52 (CET)
Helaas niet; er bestaat geen online versie van de cursus. U zult me op mijn woord moeten geloven, of desnoods de betrokken auteur zelf contacteren. Referentie naar de cursus zou kunnen worden "Gettemans, J (2014). De Cel: Energie en metabolisme. Gent: UGent. hfst. VI. Gluconeogenese, p. 2." Deze versie van 2014 bevat uiteraard ook zaken (zoals de plagiërende tekst) die bewaard zijn gebleven sinds al zeker 2005, wanneer dit artikel geschreven werd.
Ik zal de auteur van de pagina op de hoogte brengen. Tevens kunt u via deze pagina uw probleem aankaarten. Er kan dan door Wikipedianen met verstand van dit soort zaken naar worden gekeken. Met vriendelijke groet, Sikjes (overleg) 1 jan 2015 16:07 (CET)
Ik heb voorlopig de bron toegevoegd uit voorzorg. Sikjes (overleg) 1 jan 2015 16:19 (CET)