Wikipedia:OTRS/Vragen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


OTRS Noticeboard
Verzoeken aan OTRS-vrijwilligers

Via deze pagina kunnen gebruikers in contact treden met de OTRS-vrijwilligers van de Nederlandstalige Wikipedia. Ook wordt deze pagina gebruikt voor OTRS-vrijwilligers onderling. Je kunt hier verzoeken doen voor het (laten) controleren van toestemmingen of voor andere zaken die de aandacht van een OTRS-vrijwilliger behoeven. Wikimedia Commons heeft ook een prikbord (Commons:OTRS/Noticeboard), net als de Engelstalige Wikipedia (Wikipedia:OTRS noticeboard, enkel voor lokale aangelegenheden).

Algemene vragen

Deze pagina is alleen voor vragen die te maken hebben met OTRS. Voor algemene vragen kan je terecht op Help:Contact met Wikipedia.

Stel uw vraag via e-mail

Stelt u uw vraag liever via e-mail? Stuurt u dan een e-mail naar info-nl-at-wikimedia.org en geef eventueel relevante informatie, zoals uw op Wikipedia gebruikte gebruikersnaam of IP-adres.

Archieven: 1


Toestemming kunstenaar[bewerken]

Wil je even meedenken? Door mij gemaakte foto's zijn op Commons genomineerd voor verwijdering, omdat de kunstenaar nog leeft en FOP mogelijk niet opgaat. Ik wil de FOP-discussie liefst overslaan en de kunstenares vragen of zij toestemming geeft om haar werk te tonen. Ik kom er met de voorbeeldtekst niet helemaal uit. Het werk (de foto's) is immers van mij en wordt niet door de kunstenaar gepubliceerd en vrijgegeven. Hoe maak ik er een handige / correcte formulering van? Of denk ik te moeilijk, moet ik gewoon de voorbeeldtekst gebruiken en er -na toestemming- een dubbele naamsvermelding van maken? Gr. RONN (overleg) 15 jul 2019 15:00 (CEST)

Ja, feitelijk vraag jij de kunstenares toestemming om jouw foto onder een vrije licentie te mogen verspreiden, terwijl haar beschermde werk daarop vertoond is. Ik begrijp dat het werk niet buiten stond, op de openbare weg? Of niet in Nederland? Edoderoo (overleg) 15 jul 2019 15:17 (CEST)
Als ik het goed begrijp zijn het foto's gemaakt in de Eusebiuskerk in Arnhem. Die ruimte valt nmm niet onder de panoramavrijheid (vergelijkbaar met museum enz.). Panoramavrijheid lijkt mij dan ook niet aan de orde. Toestemming van de maker lost het probleem wel op. Zij geeft dan immers toestemming dat afbeeldingen van haar werk verspreid mogen worden. Je kunt in de bestandsbeschrijving aangeven dat zij de maker van het kunstwerk is en jij de maker van de foto. Gouwenaar (overleg) 15 jul 2019 15:28 (CEST)
Panoramavrijheid geldt ook voor vrij toegankelijke gebouwen, daar kan een (voormalige) kerk m.i. ook onder vallen. Ik zie trouwens net pas op de website dat voor de Eusebius wel toegang moet worden betaald, daarmee vervalt de vrije toegankelijkheid. Ik ben er al vaker geweest en mag elke keer gewoon doorlopen om foto's te maken. Glimlach Bedankt voor het meedenken heren! Gr. RONN (overleg) 15 jul 2019 16:13 (CEST)

toestemming afbeeldingen in vertaling andere pagina[bewerken]

Op webpagina Jordi Bernet zou ik graag gebruik willen maken van de afbeeldingen in de catalaanse versie onder kopje 'Publicacions'. Kan iemand daar toestemming voor geven indien nodig? Marlynblues (overleg) 23 aug 2019 21:04 (CEST)

El Jueves Sucres Clara de Noche.jpg
kun je gewoon gebruiken. Maar die andere staat niet op Commons, en wordt zo te zien ook op Cata-wiki verwijderd, omdat er iets mis is met de licentie. In gewone mensentaal: die andere afbeelding is gewoon van internet gejat, en kan niet onder een ccbysa-licentie op Wikipedia worden gebruikt. Edoderoo (overleg) 23 aug 2019 21:24 (CEST)

Ik heb begrepen dat Bernet deze pagina zelf heeft geplaatst :)

Marlynblues (overleg) 23 aug 2019 21:47 (CEST)

De afbeelding met de cover is geüpload op cawiki onder Fair Use. Blijkbaar hanteren ze daar de zelfde regels als op enwiki, waar lage resolutie afbeeldingen wel toegestaan zijn onder fair use. Op nlwiki en commons is Fair Use niet toegestaan en vandaar het stopteken: Stop! Upload deze afbeelding niet naar Commons, want hij voldoet niet aan de regels aldaar (mijn interpretatie van de Google Translate versie van de tekst in het sjabloon). Mbch331 (Overleg) 23 aug 2019 21:56 (CEST)