Overleg:De Denker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De foto heb ik ingescand van een 28-jarig plakboek - vandaar de ietwat slechte kwaliteit scan - en is afkomstig uit de Katholieke Illustratie een weekblad dat zeker net zolang alweer ter ziele is. Pieter 19:59 10 mrt 2003 (CET)

Bedankt. Dat lijkt mij dan een foto die dan wel niet 100% inorde is maar waar we het wel kunnen mee riskeren om die toch te gebruiken.
Globaal; we zijn vrij voorzichtig als het over teksten gaat. Maar de situatie van de afbeeldingen is veel onduidelijker. Vooral de vele afbeeldingen die afkomstig zijn van een andere Wikipedia en die zelf ook geen vermelding heeft van de bron. Met uw welnemen, lijkt het mij dat we hier op wikipedia NL moeten streven naar het zoveel mogelijk beperken van overtredingen op de auteursrechten, zelfs als de andere Wikipedia's er hun voeten aan vegen of dat het is toegestaan onder de Amerikaanse regelgeving (en niet volgens de Belgische/Nederlandse/Europeese). Giskart 20:14 10 mrt 2003 (CET)

De denker wordt ook 'Le Penseur' en 'Le Poet' genoemd.

Ik heb wat geschiedenis toegevoegd over de Denker. De juistheid is te controleren. DenEli

Verwijderingsnominatie Afbeelding:TheThinker_MuseeRodin.jpg[brontekst bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:TheThinker_MuseeRodin.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20071119. --E85Bot 20 nov 2007 02:07 (CET)Reageren[reageer]

Onduidelijkheid mbt. alinea twee[brontekst bewerken]

"Het was inderdaad dat jaar, dat Rodin zijn eerste officiële Parijse bestelling kreeg: een monumentale bronzen poort voor een toekomstig museum voor Decoratieve Kunsten. Deze "Poort van de Hel" was geconcipieerd naar de "Divina Comedia" van Dante."

Wat houdt dit voor verband met het jaar waarin De Denker ontstond? En als er een verband is, lijkt het u niet handig om dat er bij te vermelden? Ik vind persoonlijk "het was inderdaad dat jaar" sowieso een beetje een vreemde zin. Hier gaat u ervan uit dat de lezer bij voorbaat al weet weet wat voor jaar dat was (inderdaad). Ik denk dat het beter zou zijn: "In dat jaar kreeg Rodin tevens zijn eerste officiële Parijse bestelling:" et cetera. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.87.124.80 (overleg · bijdragen)