Naar inhoud springen

Overleg:De Enschedese School

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Het karakter van de Enschedese School[brontekst bewerken]

Er blijkt ruimte voor interpretatie omtrent het karakter van de Enschedese School, zie hier. Ik heb zo mijn twijfels en daarom heb ik de bronnen er nog eens op nageslagen. Hierbij heb ik gevonden:

"Frans Oosterhof (1951) studeerde aan de Akademie voor beeldende kunst AKI in Enschede. Voert naast zijn vrije werk ook opdrachten uit. In 1975 richtte hij het tijdschrift De Enschedese School op en was daar tot 1983 als redacteur nauw bij betrokken. Tegelijkertijd was hij van 1975 tot 1984 docent aan de AKI. Sinds 1979 is hij werkzaam aan de Qerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In 1988 richtte hij uitgeverij De Erven op."
Bron: K. Schippers. "De omgekeerde illustratie III Het ornament," NRC Handelsblad, Rotterdam, 08-03-1991.

Hier wordt De Enschedese School als tijdschrift aangeduid, dus niet als ontwerpbureau of uitgeverij. De illustratie en de oorspronkelijke gegevens hieromtrent lijken dit te bevestigden (wordt vervolgd). -- Mdd (overleg) 22 mei 2019 22:11 (CEST)Reageren

In verdere krantenartikelen wordt het begrip gehanteerd als aanduiding van kunstenaarscollectief, uitgever en groep, waartoe bepaalde leden toe behoorden. -- Mdd (overleg) 23 mei 2019 02:36 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op De Enschedese School. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 30 dec 2019 23:04 (CET)Reageren