Overleg:Democratisch deficit van het Koninkrijk der Nederlanden

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Triangel in het onderwerp Reactie Triangel

Verbeteringen artikel[brontekst bewerken]

Beste Dupor00,
Naar aanleiding van uw verzoek de volgende voorstellen voor verbetering:

  • Ik heb het kopje van de inleiding verwijderd omdat dat onnodig was en niet gebruikelijk binnen Wikipedia. Het artikel zelf heeft al een titel.
  • Ook heb ik hier en daar wat alineas gesplitst voor de leesbaarheid.
  • De inleiding hoort een context te hebben. Tussen de eerste en de tweede zin zal een korte tekst moeten worden ingevoegd waarin heel beknopt staat wat de (directe) aanleiding was waarom de Raad van State die uitspraak heeft gedaan en wat de directe consequenties waren van die uitspraak. Let op, het gaat hier slechts om een inleiding, dus een paar woorden zijn genoeg.
  • De tekst doet nog erg ambtelijk aan, het is aan te bevelen de tekst iets leesbaarder te maken, bijvoorbeeld door hier en daar een kort voorbeeldje in te voegen.

Ik hoop dat u hiermee uit de voeten kunt.
Succes ermee. Vriendelijke groet, Gossesol (overleg) 26 jan 2011 00:38 (CET)Reageren

Reactie Triangel[brontekst bewerken]

  • Bedankt voor jullie feedback. Dat kan ik als nieuwkomer goed gebruiken.
  • Op korte termijn zal ik de context aanpassen. Nu heb ik al een algemene beschrijving gegeven van het begrip.
  • De verwijzingen naar de Engelstalige Wikipedia geeft ook meer inzicht.
  • Te ambtelijke teksten zal ik vervangen. Technisch juridische cq bestuurskundige termen worden gebruikt maar zullen tzt worden verklaard al dan niet door verwijzen naar deelpaginas of andere bronnen.
  • Uiteraard blijft uw feedback welkom.
  • De inhoud van dit artikel is op dit moment belangrijk ivm een behandeling van deze materie in het Parlement van het nieuwe land Sint Maarten.

Groet Triangel Triangel (overleg) 27 jan 2011 18:12 (CET)Reageren

Beste Triangel,
Dat voorbeeld van het parlement van Sint Maarten is één van de dingen die je in het artikel kan plaatsen. Voorbeelden verduidelijken altijd veel en geven context aan het artikel. Je moet ze alleen wel voorzien van een bron (krantenbericht of officieel stuk of zo). Succes. Vriendelijke groet, Gossesol (overleg) 27 jan 2011 16:56 (CET)Reageren
PS: Je overlegbijdragen hoor je af te sluiten met vier tildes, oftewel: ~~~~ . Hierdoor wordt jouw gebruikersnaam en datum automatisch aan het bericht toegevoegd. Vriendelijke groet, Gossesol (overleg) 27 jan 2011 16:59 (CET)Reageren

Reactie Triangel[brontekst bewerken]

Bedankt voor de suggestie. Heb de verwijderde externe links zojuist weer toegevoegd. Zijn m.i. relevant. Groet Triangel Triangel (overleg) 27 jan 2011 18:22 (CET)Reageren