Gebruiker:Gossesol

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Als je tijdens je wandeling in de zon plotseling een intrigant op je weg vindt,
loop dan rustig door. Je leven zal langer en gelukkiger zijn.


Gossesol, dat ben ik (man, 1961). Mijn motto: Wikipedia moet zuiver en objectief blijven, maar het begrip "objectiviteit" mag niet een soort absoluut begrip worden dat misbruikt mag worden door mensen die vooruitgang in de wetenschap proberen te blokkeren door pionierswerk als onzin of soms zelfs gevaarlijk te bestempelen.


De wetenschap en nieuw onderzoek[bewerken]

Iedere richting van de wetenschap fascineert me en ik ondersteun het belang van goed en gedegen onderzoek. Maar... ik vind (kennelijk in tegenstelling tot veel "Skeptici") nieuw onderzoek naar controversiele onderwerpen van wezenlijk belang om vooruit te komen in de wetenschap. Want uit die controversiële onderwerpen kunnen verrassende NIEUWE ontdekkingen voortkomen!!! Als er in de loop de eeuwen niet steeds nieuw onderzoek naar controversiële onderwerpen was gedaan, dan was Galileo Galilei nu nog steeds een verguisd man geweest!

"Skeptici"[bewerken]

Wat "Skeptici" vaak doen is "De Wetenschap" toepassen op een manier die alle pionierswerk rigoreus de nek om zou kunnen draaien. Tegen ieder nieuw onderzoek zijn ALTIJD dingen in te brengen, pas na decennia is er vaak zoveel onderzoek gedaan, dat de resultaten zich bestendigen. M.a.w. alle onderzoek dat nog kan worden betwist kan dan ook gemakkelijk door de "Skeptici" om zeep worden geholpen, simpelweg omdat er nog niet voldoende onderzoek is gedaan. Voor het gemak noem ik dat maar even de "Skepsis"-val, waar wetenschappers die nieuw onderzoek doen soms in belanden, doordat ze op allerlei details worden aangevallen en daarop reageren, terwijl ze nog met het grotere geheel bezig zijn. Naar mijn mening ondermijnen veel "Skeptici" dan ook de wetenschap zelf! Wat ze uiteindelijk doen, is het met hand en tand verdedigen van de STATUS QUO, precies zoals het Vaticaan deed in de tijd van Galileo Galilei....

Zie ook[bewerken]Foto's[bewerken]


Rumata Imagen Prohibido 1.jpg