Overleg:Dhabiha

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

In het artikel over Halal en haram staat vermeld dat de zenuwbanen naar de hersenen juist niet worden doorgesneden. Wat is juist? Franklin 25 okt 2006 01:58 (CEST)Reageren

"HONGER" Ik heb het woordje "trek" verwijderd omdat volgens mij er echt sprake moet zijn van honger en niet van trek, wat volgens mij betekend dat je eetlust hebt maar best nog een tijdje zonder voetsel kan.

(Sorry dat ik in het Engels schrijf maar ik ben Duitser en mijn active Nederlands is schlecht geworden) I removed the "pijn" section, since the quoted source is obviously and known to be fake, seems to have been invented by Muslims. Leibnitz University in Hannover has no Hazim, and the only Schultz works in agriculture: http://qis.verwaltung.uni-hannover.de/qisserver/servlet/de.his.servlet.RequestDispatcherServlet?state=change&type=5&moduleParameter=personSearch&nextdir=change&next=search.vm&subdir=person&_form=display&purge=y&category=person.search&menuid=search Hannover Medical University has neither Hazim nor Schultz: http://www.mh-hannover.de/suchen.html?&no_cache=1


Onder de paragraaf pijn staat het volgenden:

Citaat Vergelijkend onderzoek heeft aangetoond dat de islamitische manier van slachten geen pijn veroorzaakt, terwijl met de CBP-methode (captive bolt pistol stunning) het dier hevige pijn lijdt. Bovendien zorgt de islamitische methode ervoor dat de maximale hoeveelheid bloed uit het lichaam verdwijnt.

Deze conclusie kan men overal op Islamitische sites vinden. De vermelde bron geeft in werkelijkheid dat echter helemaal niet als conclusie, maar stelt juist dat alleen als alle omstandigheden perfect zijn, ritueel slachten niet veel pijnlijker is dan de pen door het hoofd. Bijvoorbeeld: Nach Bolzenschussbetäubung traten bei allen Tieren schwerste Allgemeinstörungen (Wellen von 1-2HZ) im EEG auf, die mit an Sicherheit grenzender Wahrscheinlichkeit Schmerzempfindung ausschliessen.

(Deutsche Tierärztliche Wochenschrift 85, 41-76)

Doorgaans is ritueel slachten dus wel veel meer dieronvriendelijk.

Kortom, het vermelde is niets anders dan religieuze propaganda!

Ritueel slachten dieronvriendelijk[brontekst bewerken]

Ritueel slachten is dieronvriendelijk. Het hart stopt niet met kloppen als de slagaderen worden doorgesneden... Hoe moet het dier anders leegbloeden? Ook dat het beest zijn bewustzijn verliest als de hals word doorgesneden is een pertinente leugen. Via de wervelkolom lopen de zenuwbanen naar de hersenen. Het beest maakt het doorsnijden dus bewust mee... Eveneens stroomt er via diezelfde wervelkolom alsnog bloed naar de hersenen. De Arteriae Vertebrales zorgen daarvoor...

Alle site's en boeken die zeggen dat ritueel slachten pijnloos is bedienen zich van de "wij van WC eend adviseren WC eend methode".


De inhoud van deze pagina is dus onjuist!!

212.178.115.102 16 nov 2010 13:51 (CET)Reageren

'Stromingen binnen de islam'[brontekst bewerken]

Aan het lemma werden twee vage beweringen toegevoegd zonder bron: "Binnen sommige stromingen van de islam is een bedwelming voorafgaand aan de halssnede toegestaan [bron?]. Binnen andere stromingen, zoals het alevitisme, wordt in het geheel geen waarde gehecht aan slachtvoorschriften [bron?]."

Ik vind het ontbreken van bronnen voor deze beweringen een duidelijke tekortkoming. Vaag vind ik de verwijzing naar 'sommige stromingen van de islam'; enerzijds omdat die stromingen niet concreet worden aangeduid, anderzijds omdat 'stromingen van de islam' op zichzelf al een problematisch begrip is: de islam kent wel tweedracht (neem nu het geloofsverschil tussen sji'ieten en soennieten) maar geen officiële stromingen. Moslims beschouwen de islam als een en ondeelbaar. Wie niet bereid is zich aan de officiële voorschriften te houden, is een ketter. Dat is ook mijn probleem met de tweede bewering: alevieten worden binnen de islam niet erkend als 'stroming van de islam', maar hooguit als misleiden die op het juiste pad moeten worden teruggebracht.

De suggestie dat binnen de islam afwijkingen van de slachtvoorschriften zijn toegestaan, net naar gelang de 'stroming' waartoe je behoort', vind ik dan ook niet juist.

Ik stel voor dat binnen twee maanden deze zin wordt aangevuld met concrete informatie en overtuigende bronnen, anders wil ik hem verwijderen. Mcouzijn (overleg) 3 jan 2011 18:13 (CET)Reageren

Sjechita[brontekst bewerken]

Waarom zo'n uitgebreid en uiterst kritsch artikel of Islamitisch slachten, terwijl er voor het vrijwel gelijke Joods ritueel slachten (Sjechita) alleen maar een redirect naar Kasjroet staat, met slecht een korte zin over de rituele slacht?

Anders schrijf je dat artikel even? Dat iemand nog niet is toegekomen aan het schrijven van een soortgelijk artikel betekent niet gelijk dat dit artikel geen bestaansrecht heeft. Wat is er trouwens 'uiterst kritisch'? Mvg, Fontes 5 jan 2011 09:41 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Dhabiha. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 03:54 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Dhabiha. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 31 mrt 2018 20:51 (CEST)Reageren