Naar inhoud springen

Overleg:Eefje Lambrecks

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Art Unbound in het onderwerp Verantwoording

Minder gedetailleerd?[brontekst bewerken]

Zou het niet kieser zijn om een groot deel van dit lemma te verplaatsen naar het lemma van An Marchal of de zaak-Dutroux? Dan hou je iets over als:



Eefje Lambrecks (Hasselt, 3 januari 1976 - Jumet, 1995) was een van de slachtoffers van de bende van Marc Dutroux. Ze was de dochter van Jean Lambrecks en Rachelle Vanderhoven.

Eefje werd samen met An Marchal in de nacht van 22 op 23 augustus 1995 bij Oostende ontvoerd door Marc Dutroux. Pas ruim een jaar later, op 3 september 1996, werden haar lichaam teruggevonden.

De ouders van Eefje wensten geen ruchtbaarheid over de zaak en bleven zorgvuldig buiten de publiciteit, dit in tegenstelling tot de vader van An, Paul Marchal, met wie ze meermalen in botsing kwamen. Zo werd Eefje niet samen met An begraven (in tegenstelling tot Julie en Melissa) en werd Marchal op last van de rechter verboden een vzw 'An en Eefje' op te richten.

Eefje was de enige van de slachtoffers van Dutroux die ten tijde van de misdaad wettelijk meerderjarig was; vermoedelijk hierom is haar geboortedatum niet genoemd in de officiële aanklacht.


Ik ben voor behoud van een afzonderlijk lemma voor Eefje Lambrecks, maar ik denk dat we door het lemma klein te houden tegemoet kunnen komen aan de wens van de nabestaanden. Balko 6 jul 2007 01:57 (CEST)Reageren

Verantwoording[brontekst bewerken]

Nu dit artikel na zorgvuldig onderzoek door de wikipedia-gemeenschap behouden is gebleven, hecht ik eraan ten eerste de nabestaanden mijn leedwezen te betuigen, ten tweede aan te geven dat dit stuk is geschreven louter om de waarheid recht te doen. Foutieve weergave van naam en data doen Eefje of haar familie geen recht, verzwijgen van datgene wat al bekend was evenmin.

Dit artikel is niet geschreven om ruchtbaarheid op te wekken maar om onjuistheden in de media recht te zetten, zodat niet opnieuw ruchtbaarheid kan ontstaan. Naar ik hoop, blijft dit artikel dan ook waarvoor het bedoeld is, een stille getuigenis in respect voor de familie die daar recht op heeft. - Art Unbound 15 jul 2007 01:32 (CEST)Reageren