Overleg:Eicode

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door FeyBart

Wie weet waarom er geen lijst van de pluimveehouders openlijk gepubliceerd wordt online? De consument wil toch weten waar het eitje vandaan komt. Deze kennis is een nuttige toevoeging voor het artikel denk ik. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jurgenfd (overleg · bijdragen)

Of hier richtlijnen voor zijn weet ik niet, maar ik kan me wel voorstellen dat hier:
  • Veel teveel werk in gaat zitten. Dit is een EU wijd systeem en om alle pluimveehouders in heel de EU te documenteren kost simpelweg heel veel tijd.
  • Te weinig bronnen voor zijn. Waar zou je al die bedrijven op moeten zoeken?
  • Te weinig mensen in geïnteresseerd zijn. Natuurlijk is het handig om op te kunnen zoeken waar je ei vandaan komt, maar ik vraag me af hoeveel mensen echt geïnteresseerd zijn in dat ene bedrijf dat er tussen staat. Het lijkt me niet erg relevant.
Aan de andere kant weet ik, zoals ik zei, ook niet alles van de richtlijnen hier, dus wie weet is een van de andere gebruikers het wel met je eens. Fey|Bart - 7 mei 2014 16:33 (CEST)Reageren

Toegankelijkheid van voedsel traceerbaarheidsinformatie van de EU[brontekst bewerken]

Het ei-code systeem is een goed voorbeeld van traceerbaarheid in de voedselketen dat heden weer zijn voordeel heeft bewezen, zie de pagina van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit https://www.nvwa.nl/onderwerpen/biociden/fipronil-in-eieren/lijst-met-eicodes-waarvan-de-nvwa-adviseert-ze-niet-te-eten De traceerbaarheid is helaas voor burgers moeilijk na te gaan aangezien er geen goede EU ondersteunde up-to-date site is. Er zijn een aantal buitenlandse initiatieven die niet geheel omvattende informatie aan burgers verschaffen, zie voor meer informatie de Engelstalige wikipedia pagina.