Overleg:Erdinç Saçan

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door .Koen in het onderwerp Opmerking Erdinç Saçan

Persbericht[brontekst bewerken]

Onderstaand persbericht werd eerder in het artikel geplaatst en is volgens de Wikipedia-richtlijnen die stellen dat een artikel informeert en meningen/stellingen op de overlegpagina's thuis horen, hierheen verplaatst. Verrekijkerpraatjes? 24 okt 2006 14:53 (CEST)Reageren

"Op 20 oktober 2006 wordt de volgende persbericht verstuurd door de PvdA Noord-Brabant:

Het Brabantse PvdA-fractiebestuur in Provinciale Staten en het Gewestelijk PvdA-bestuur zijn van mening dat Erdinç Saçan lid kan blijven van Provinciale Staten voor de Partij van de Arbeid. Zijn positie werd in de media ter discussie gesteld nadat hij door het landelijke bestuur van de PvdA van de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamer was gehaald.

Saçan wenst geen standpunt in te nemen over de Armeense kwestie. Voor de Statenfractie van de PvdA is dat geen belemmering. Het is voor het functioneren in Provinciale Staten niet nodig een standpunt over de Armeense kwestie in te nemen of uit te dragen.

In Brabant hebben het fractiebestuur, het Gewestelijk Bestuur en Erdinç Saçan de afgelopen weken in alle rust gesprekken gevoerd. De integriteit van Erdinç heeft nimmer ter discussie gestaan. Zoals hij zelf in een persverklaring aangeeft is hij tegen elke vorm van genocide dan wel geweld. En zo kennen ze hem in Brabant ook. Hij is een bruggenbouwer, iemand die werk maakt van integratie en opkomt voor zwakkeren in de samenleving. Zijn visie sluit naadloos aan bij de ideologie van de PvdA. Het fractie- en het Gewestbestuur vinden dan ook dat Erdinç op dezelfde wijze als tot nu toe in de fractie kan blijven functioneren.

Namens het fractiebestuur,

Ingrid van Breda en Henk Hellegers

Namens het gewestelijk bestuur,

Henk Oprel"

(eerder in het artikel geplaatst door 86.82.68.43 en 195.241.234.83. Verrekijkerpraatjes? 24 okt 2006 14:53 (CEST))Reageren

Opmerking Erdinç Saçan[brontekst bewerken]

Naar aanleiding van het artikel ‘Erdinc Sacan’ schrijf ik u.

In het artikel is een grote alinea opgenomen met het kopje ‘Armeense genocide’. In deze alinea wordt het krantenartikel dat destijds in Trouw is verschenen op een zodanig manier beschreven alsof het vaststaande feiten zijn.

Ik word hier als een rechtsnationalist neergezet, terwijl zoiets nooit en te nimmer is bewezen. Ik vind het niet kunnen dat insinuaties uit een krantenartikel op Wikipedia, dat als een gerenommeerd encyclopedie bekend staat, als feiten worden neergezet. Er moet dan ook op zijn minst bijstaan dat deze beschuldigingen zijn overgenomen uit het krantenartikel dat in Trouw is verschenen.

Ik heb dit meerdere malen verbeterd als zowel bijgevoegd dat het uit de krant Trouw komt. Maar tot mijn spijt is het iedere keer weer door u weggehaald.

Mijn dringende verzoek aan u is dan ook dat u op zijn minst in de alinea er bij schrijft dat deze regels uit Trouw komen.

Graag hoor ik spoedig van u. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

E. Sacan

Naar aanleiding van deze opmerking en een discussie met dhr. Saçan in IRC heb ik deze wijziging doorgevoerd. Denk dat dit een betere weergave van de werkelijkheid is. Groeten, Koen Reageer 14 mei 2007 13:30 (CEST)Reageren