Overleg:Eucharistie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Aadoek

De tekst dat de protestanten 1x per week het Heilige avondmaal vieren is beetje te veel. Zo vieren de gereformeerden slechts een aantal keer per jaar het H.A. alhoewel dit uiteraard in iedere gemeente (kerk) verschilt. vandaar deze aanpassing.

Iemand een betere titel voor de onderverdeling 'Inhoud'? Gert

Volgende tekst werd door Tfa1964 geschrapt. Nochtans is deze tekst gebaseerd op historisch onderzoek. Een encyclopedie is geen godsdienstig werk of een geloofsbelijdenis. Vooraleer men schrapt moet men betere bronnen aanbrengen.


"De eerste christelijke gemeenschappen richtten agape in. Het waren gezamelijke brood- en wijnmaaltijden waarbij het christelijk geloof werd beleden. Cyprianus van Carthago (derde eeuw) wilde kergemeenschap en ritueel een 'diepere' zin geven, en verantderde agape in het nergens door Jezus en de apostelen genoemde sacrament van de eucharistie. Het is keizer Constantijn die van de zondag een verplichte rustdag maakt. Deze beslissing kwam zowel tegemoet aan zijn eigen zonneverering als aan die van de christenen voor de dag des Heren. Sindsdien wordt de euchristieviering op een zondag gehouden."

Geheimen: in de alinea Herkomst wordt gesproken over ‘eucharistische geheimen’. Graag verklaren of vervangen door gewoon eucharistie. Aadoek (overleg) 26 nov 2018 22:34 (CET)Reageren