Overleg:Eurovisiesongfestival 2010

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Landen[bewerken]

  • Australië en Nieuw-Zeeland zijn toch geen leden van de EBU? En in welke persconferentie werd gezegt dat Kazachstan, de Palestijnse Autoriteit en Qatar niet kunnen deelnemen, daar moet toch een bron staan. En volgens mij zijn het ook niet eens leden van de EBU – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.26.75.240 (overleg · bijdragen) 17 mei 2009 16:16
Waarom zit er dan wel een land bij en al jaren meedoet, dat 100% in Azië ligt? Niet dat ik het ze misgun, maar dit is duidelijk meten met twee maten, partijdig en subjectief Patio 30 mei 2010 18:53 (CEST)

Bronnen[bewerken]

Waarom worden er zonder bronnen landen neergezet? Anders kan je wel alle landen meteen neerzetten. Sokkertop 17 mei 2009 16:16 (CEST)

Luxemburg[bewerken]

Er wordt een link gezet naar een site waar gezegd wordt dat Luxemburg niet deelneemt aan ESC 2009 maar nergens staat iets van ESC 2010. Iemand een bron van dat, en anders zou ik dat daar niet zetten.

Zonder bronnen landen neerzetten[bewerken]

Op buitenlandse Wikipedia staan ook wikipagina's waar landen staan, wellicht staan daar wel bronnen. Ik ga ervan uit dat we buitelandse Wikipedia's wel kunnen vertrouwen en dan geen bronvermelding neer hoeven te zetten aangezien die toch in andere talen zijn waar niemand iets uit haalt! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Carss (overleg · bijdragen)

Zomaar vertrouwen op andere wikipedia's is niet altijd verstandig. Als daar bronnen vermeld staan, dan kun je het beste deze bronnen overnemen op de Nederlandse wiki. Dat niemand er iets uit haalt, ben ik oneens met je. Miho 18 mei 2009 22:55 (CEST)

Italië en Oostenrijk[bewerken]

Waarom zijn Italië en Oostenrijk bij de mogelijke terugkeerders weggehaald, er staat nergens op het internet vermeld dat één van de 2 bevestigd heeft niet deel te nemen, er is alleen bekend gemaakt dat de EBU druk onderhandelt om Italië, Oostenrijk, Luxemburg en Monaco op het songfestival terug wil krijgen en dat Monaco hiervoor al bedankt heeft...

Zodra je daarvan een bron vermeldt kun je ze erbij zetten Patio 30 mei 2010 18:55 (CEST)

Eurovisie Songfestival / Eurovisiesongfestival / Eurosong[bewerken]

Kan iemand er voor zorgen dat als je bij Zoeken Eurovisie Songfestival 2010 in typt je gewoon op de pagina uit komt? Nu krijg je een scherm met mogelijke Junior Eurovisie Songfestivals. Ook lijkt het mij handig dat als je Eurovisie 2010 invult je ook meteen doorverwezen wordt naar Eurovisiesongfestival 2010

Eigenlijk zou het moeten worden veranerd in Eurovisie Songfestival, zo schrijft de TROS het ook, en die zenden het festival uit --Carss 24 jan 2010 11:54 (CET)

De TROS gebruikt niet de standaardspelling. De regel is dat Wikipedia de schrijfwijze van de officiële woordenlijst hanteert (de Nederlandse tv gebruikt een aangepaste versie, het Witte Boekje i.p.v. het Groene, dus daar ga je beter niet van uit) en als het er niet in staat, dan Van Dale (dit is ook de volgorde waarin veel andere mensen en organisaties werken). Het klopt dat Van Dale "Eurovisiesongfestival" schrijft, dus dat is "juist". Dat een tv-programma anders heet, is voor hun rekening.
Eurovisie 2010 lijkt mij een beetje zinloos omdat Eurovisie niét het Songfestival is. Songfestival 2010 lijkt me dan een logischere redirect, maar of die wenselijk is...? Je kunt uiteindelijk ook op termen zoeken. --MichielDumon 24 jan 2010 12:09 (CET)
@Carss; in Vlaanderen wordt het uitgezonden door de VRT en die noemen het Eurovisiesongfestival. Dus het argument van de Tros gaat niet op. Miho 27 jan 2010 21:05 (CET)
Dat alles neemt niet weg dat er reden is om de doorverwijspagina's terug te zetten, zoals de anonieme vraagsteller vraagt. Clausule 28 jan 2010 00:59 (CET)

Bevestigde straffen[bewerken]

Onder het kopje 'Bevestigde straffen' staan twee zaken die het festival van 2009 betreffen. Zou dit kopje dan ook niet beter in het artikel van 2009 thuishoren? Clausule 31 mei 2010 19:01 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Eurovisiesongfestival 2010. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 dec 2019 02:01 (CET)