Overleg:Exotisme

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door CorvusMonedula in het onderwerp Relevantie?

Twijfel[brontekst bewerken]

Er wordt hier een aantal waarheden geponeerd die onderbouwd zouden moeten worden.

1)Waarop wordt gebaseerd dat de afkeer van de kleinburgelijkheid van de eigen alledaagse werkelijkheid tot exotisme leidt?

2) Het verschijnsel doet zich vooral voor bij antiracistisch ingestelde mensen, socio- en antropologen en links-activisten die doorschieten in hun idealisme. Het langdurig ontkennen van de alledaagse problemen in de door hen als xenofoob ervaren samenleving is voor hen een soort psychologische uitlaatklep uit de grauwe werkelijkheid. Zeven aannames in twee zinnen. Waarop zijn die gebaseerd?

3)Het grote aantal beleidsmakers dat zich in Nederland in de jaren 70 en 80 afzette tegen het autoritarisme van de voorgaande generatie en leed aan exotisme is één van de oorzaken geweest voor het langdurige oogkleppenbeleid dat gevoerd werd ten opzichte van a-socialen, dakloze psychiatrisch-gestoorden en niet-ingeburgerde allochtonen. Dit lijkt toch echt meer op een politiek standpunt dan op een met feiten onderbouwde verhandeling. Er zitten ook hier nogal wat aannames in waarvan ik betwijfel of die te onderbouwen zijn.

4)Beiden zijn - net als xenofobie - te beschouwen als neurosen. Als je bepaald gedrag als neurose wilt omschrijven dan graag een referentie aan de standaarden die daarvoor zijn zoals bijvoorbeeld het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. AlexP 7 mrt 2006 18:22 (CET)Reageren

Herschreven na overleg met oorspronkelijke auteur. AlexP 8 mrt 2006 09:54 (CET)Reageren

Relevantie?[brontekst bewerken]

Ik zie de relevantie van het volgende zinnetje niet in na de term xenophobie: Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. Als de lezer niet weet wat xenophobie is kan hij gewoon de link volgen.

verder is de volgende zin best vaag en lijkt meer een persoonlijke mening: Politici die aan exotisme lijden neigen al snel naar etnicisme, vaak gemotiveerd door vergaand antiracisme, soms ook door snobisme of motivaties die in subculturen gewoonlijk zijn.

etnicisme is juist een concept gelinkt met racisme, en ik zie de link niet met snobisme (welk soort snobisme wordt hier bedoeld?) of subculturen (die overigens niet gedefinieerd zijn. Welke subculturen worden er bedoeld?)

Ik denk dat deze paragrafen het best verwijderd worden aangezien ze niet relevant zijn en/of niet onderbouwd.

CorvusMonedula (overleg) 1 mei 2018 14:10 (CEST)Reageren