Overleg:Fania Oz-Salzberger

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 7 jaar geleden door Marrakech in het onderwerp Vragen en opmerkingen bij dit artikel

Vragen en opmerkingen bij dit artikel[brontekst bewerken]

Ze volgde school in Kibbutz en diende in het leger.

1) 'school volgen' lijkt me geen gangbaar Nederlands; 2) Kibbutz is geen plaatsnaam; waarschijnlijk wordt een bepaalde kibboets bedoeld. In het artikel op de Engelse Wikipedia over deze vrouw, waaruit veel informatie zonder bronvermelding lijkt te zijn overgenomen, wordt gesproken van Kibbutz Hulda.

Oz-Salzberger behaalde een Master of Arts in geschiedenis en filosofie en een Master of Arts in moderne geschiedenis aan de universiteit van Tel Aviv.

Volgens de Engelse Wikipedia en deze website behaalde ze geen Master maar Bachelor of Arts in geschiedenis en filosofie.

Haar PhD behandelde de Duitse verlichting|en de Schotse verlichting die ze behaalde in 1991 aan de universiteit van Oxford.

Deze zin loopt niet. Bovendien is PhD een titel, en een titel kan niets behandelen.

Oz-Salzberger gong aan de slag bij het Lincoln College en Wolfson College te Oxford tussen 1990 en 1993.

1) Je gaat aan de slag op een bepaald moment en niet gedurende een periode 2) De indruk wordt gewekt dat ze in de genoemde periode (1990-1993) bij beide colleges werkzaam was, terwijl dat volgens de Engelse Wikipedia niet het geval was.

Door haar doctorale verhandeling word ze veel gevraagd in panels en media-interviews met betrekking tot de Israëlische-Duitse betrekkingen. Daarnaast zetelt ze ook in de adviesraad van de "Israel Democracy Institute".

Is er een bron voor de bewering dat ze door haar doctorale verhandeling (wordt proefschrift bedoeld?) veel wordt gevraagd "in panels en media-interviews met betrekking tot de Israëlische-Duitse betrekkingen"?

Oz-Salzberger is getrouwd met Professor Eli Salzberger en hebben twee zonen.

Deze zin loopt niet. En waarom 'Professor' Eli Salzberger?


Al met al is dit gezien het grote aantal taal-, spel- en stijlfouten en inhoudelijke fouten een erg slorig geschreven artikel. Iets meer zorg en nauwkeurigheid is toch niet te veel gevraagd? Marrakech (overleg) 8 jun 2016 16:56 (CEST)Reageren