Overleg:Ffestiniog

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Mijn toevoeging van de zin: Daarnaast is Ffestiniog bekend vanwege de natuursteengroeve waar de zgn. Ffestiniog-lei werd gewonnen; welke veelvuldig is toegepast op monumenten in Nederland. Deze groeve is echter sinds enige tijd gesloten, waardoor de lei vrijwel niet meer verkrijgbaar is.

Baseer ik op de volgende gegevens: Google maar eens op: Ffestiniog lei; je zult zien dat er diverse gegevens over te vinden zijn... Te leveren leien: zie website importeur: http://www.lei-import.nl/project.php?type=223&building=206&product=274 De positie van de groeve kun je zien met Google Maps met de coördinaten: 53.001159,-3.944236

Daarnaast ben ik werkzaam in de restauratie en heb veelvuldig de Ffestiog-lei toegepast gezien op monumenten. De lei-soort is momenteel niet meer verkrijgbaar (tenzij ergens nog een restpartij wordt gevonden in de handel) omdat de groeve is gesloten. Hierdoor wordt tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van de CWT-y-Bugail (een leisoort uit dezelfde streek, maar een andere groeve) of de Glendyne La Canadienne (als men niet per se een Europese lei wil).

Misschien moet de zin wat anders worden: Daarnaast is Ffestiniog in de restauratiewereld bekend vanwege ......– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 46.144.175.221 (overleg · bijdragen)