Overleg:Framing

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Rbakels in het onderwerp Kern niet geraakt?

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Framing. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 19:34 (CEST)Reageren

Kern niet geraakt?[brontekst bewerken]

De huidige tekst van het lemma stelt framing voor als het (mogelijk overmatige) benadrukken van bepaalde aspecten.

Zoals het Engelse woord aangeeft gaat het bij "framing" eerder om het kader waarin een bepaald betoog wordt geplaatst. Het bedrieglijke daarvan is dat op het betoog zelf ongenschijnlijk niets aan te merken is, maar de conclusie toch niet bevredigt. Ik weet nog niet hoe ik dat in een algemeen criterium kan vangen, maar één van de methoden die daarbij worden gehanteerd is in elk geval dat quasi terloops uitgangspunten worden aangenomen die de conclusie bepalen, maar niet worden beargumenteerd, opdat die vanzelfsprekend lijken.

Zo zal Wilders de "islamisering" van ons land als een problematisch feit voorstellen, om binnen dat frame te bespreken wat er aan dat probleem moet gebeuren. Natuurlijk kan iedereen ter discussie stellen of islamisering wel zo'n probleem is, maar Wilders is ze in elk geval een slag voor, en niet iedereen zal dat in de gaten hebben.

In VVD-kringen stelt men subsidies graag voor als een soort geneesmiddel - wat suggereert dat er ziekte is. In dat frame past niet dat de overheid ook kosten maakt die onvermijdelijk zijn voor een goed functioneren.

Rbakels (overleg) 18 nov 2017 16:47 (CET)Reageren