Overleg:Freeganisme

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Iemand verwijderd hier telkens de volgende zin:

"Een Freegan bestaat grotendeels bij de gratie van consumerende mensen in zijn omgeving die er de oorzaak van zijn dat er bruikbaar voedsel, kleding en meubels over zijn. De paradox is dat een Freegan niet kan bestaan zonder de kapitalist."

Met vriendelijke groet, Kwiki overleg 24 dec 2010 17:55 (CET)[reageer]


ok nu krijg ik een bericht dat mijn bijdrage niet wordt gewaardeerd, maar wat er nu in het artikel staat klopt gewoon niet.

1. freeganisme is geen beweging

2. freegans zijn niet zozeer tegen de kapitalistische maatschappij, maar tegen de consumptiemaatschappij waarin veel bruikbaar voedsel wordt weggegooid terwijl anderen sterven van de honger.

3. de leefstijl van freeganisme is niet zoals hier gezegd wordt een oplossing. maar een stil protest tegen deze consumptiemaatschappij

4. zij leven niet van gratie, het zijn geen bedelaars. maar van de producten die niet voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en die worden weggegooid.

5. de paradox klopt in enige zin wel, maar hier wordt niets gezegd over het feit dat het leven als een freeganist een protest is en dus als het problemen van de consumptiemaatschappij is opgelost het protest dus ook ophoud.

ook vind ik de link naar dit artikel gepast: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dumpster_diving graag zie ik hier de kritiek op mijn versie van de uitleg van freeganisme (net geheel ongedaangemaakt) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.80.92.16 (overleg · bijdragen) 24 dec 2010 21:03

Hallo!
Ik heb gepoogd een en ander meer aan Uw wensen aan te passen, hopelijk helpt dit U.
Ik heb deze bewerkingen gedaan.
1: daar heb je, vermoed ik, gelijk in. Is levensstijl een beter woord? Welk woord zou je prefereren?
2: goed punt, eventuele antikapitalistische ideeën zijn vast wel onder de mensen die zich Freegan noemen te vinden maar de afkeur van de verspilling in de consumptiemaatschappij kan de werkelijke reden zijn.
3: Ok, nu staat er protest.
4: Het woordje gratie interpreteer je anders dan er bedoeld wordt denk ik. Bij de gratie van betekent zoiets als: dankzij. Ze bedoelen zoiets als: doordat mensen zoveel bruikbare dingen weggooien kunnen er Freegans zijn (als er geen verspilling was zouden Freegans een probleem hebben).
5: Inmiddels staat er protest.
Met vriendelijke groet, Kwiki overleg 25 dec 2010 07:19 (CET)[reageer]


dankjewel! ziet er goed uit – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.80.92.16 (overleg · bijdragen)

Graag gedaan! Met vriendelijke groet, Kwiki overleg 25 dec 2010 18:15 (CET)[reageer]


De categorie Politieke stroming lijkt trouwens ook niet echt te kloppen. Zijn er bronnen voor? Met vriendelijke groet, Kwiki overleg 25 dec 2010 22:08 (CET)[reageer]