Overleg:Friedrich von Wrangel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Daar zijn bronnen voor![brontekst bewerken]

Op 2013 om 23:46 uur heeft Gebruiker:Robert Prummel aan dit artikel de kwalificatie "de overigens weinig bekwame" toegevoegd, doelend op Friedrich von Wrangel.
In de bewerkingssamenvatting lichtte hij deze actie als volgt toe: "Daar zijn bronnen voor! Ik zal zometeen de ref plaatsen" (bron), wat bij mij de vraag oproept waarom hij die bronnen dan niet toevoegt, in plaats van snorrend van genoegen te melden dat hij ze gaat toevoegen.

Vier minuten later wordt één bron toegevoegd - waar blijven de bronnen die Robert Prummel ons had toegezegd? - namelijk de volgende uitspraak van Georg Brandes: "Wrangel, der ein Haudegen und kein Heerführer war". (bron) Het toevoegen van zo'n uitspraak als bron roept natuurlijk een nieuw probleem op: wat is de bron van deze uitspraak? Welnu, vier minuten later is ook dat probleem opgelost, want nu voegt Robert Prummel een bron toe voor het citaat dat als bron moet dienen bij de bewering dat Friedrich von Wrangel weinig bekwaam was. (bron)

Wat deugt er allemaal niet aan deze bronvermelding?
Beter gezegd: wat deugt er eigenlijk wel aan?

  • Was Georg Brandes zo'n kenner van het Pruisische militaire milieu uit de tijd van Wrangel dat hij zo'n stellige uitspraak over diens bekwaamheid kon doen?
  • Valt zijn boek Aus dem Reiche des Absolutismus onder vakliteratuur over Wrangel en is het terecht dat zijn boek nu wordt vermeld onder het kopje Literatuur?
  • Is Digitalisat een Nederlands woord?
  • Waarom wordt er gelinkt naar de beginpagina van het boek en niet naar de pagina waar we het citaat kunnen vinden?
  • Waarom wordt het paginanummer überhaupt niet vermeld?
  • Horen er twee sterren voor een literatuurverwijzing?
  • Dienen bij een link de slothaken te worden weggelaten?

Heeft hier iemand misschien gemakshalve een literatuurverwijzing uit de Duitstalige Wikipedia gekopieerd; op slordige wijze, en zonder goed te begrijpen wat hij deed?

Muijz (overleg) 11 apr 2013 22:29 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Friedrich von Wrangel. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 mrt 2020 14:25 (CET)[reageer]