Overleg:G.B. van Goor & Zonen Uitgeversmaatschappij

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Impressum of imprint?[brontekst bewerken]

In de laatste regel staat dat de naam "Van Goor" nu een "impressum" is van Het Spectrum. Ik vraag me af of "impressum" hier wel het juiste woord is. De gegeven link verwijst naar een redirect naar Colofon, hetgeen weer een doorverwijspagina is. Zelf ken ik "Impressum" alleen als de Duitse term voor "colofon".

Is hier niet "imprint" bedoeld, d.i. zoiets als een "submerk", zoals Amstel Bier tegenwoordig een submerk van Heineken is? (N.B.: Imprint verwijst ook naar een doorverwijspagina. Van de daar genoemde alternatieven lijkt me Imprint (uitgeverij) de meest voor de hand liggende.).

» HHahn (overleg) 30 mei 2011 14:36 (CEST)Reageren

Ik heb de term overgenomen van de site van Unieboek, het huidige moederhuis, maar die redirect klopt inderdaad echt niet. Ik heb het aangepast naar jouw suggestie. Nu moet nog iemand dat artikel aanmaken :-) Milliped (overleg) 30 mei 2011 15:06 (CEST)Reageren
OK voor wat betreft de link. Als u ergens de hand kunt leggen op een goed verklarend Nederlands woordenboek, dan zoudt u "impressum" eens kunnen opzoeken om te kijken of het inderdaad "imprint" kan betekenen. Het is in theorie ook best denkbaar dat "impressum" inderdaad de klassieke term ervoor is, en dat "imprint" een anglicisme is dat hedentendage geheel ingeburgerd is. Ik kan het zelf hier niet nagaan. » HHahn (overleg) 30 mei 2011 21:32 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op G.B. van Goor & Zonen Uitgeversmaatschappij. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 21:18 (CEST)Reageren