Overleg:Gian Lorenzo Bernini

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Het artikel vermeldt dat het St. Pieterplein een ovaal is, met een diameter van 198 meter.

Het plein is echter geen ovaal (m.a.w. niet-eivormig) maar een cirkel die doormidden gesneden is en waarvan de helften a.h.w. uit elkaar zijn geduwd, eindigend aan de St. Pieterzijde in een trapezium met de korte kant naar beneden, om door perspectivische vertekening de St Pieter dichterbij te laten lijken dan in werkelijkheid. De rechterzijde van dit trapezium bevat de Scala Regia, ook van Bernini.


R.S. Karni Leiden

Barok![brontekst bewerken]

Bernini's kunst is uit de Barok en niet uit de Renaissance. Dit is o.a. aan te tonen via zijn geboortedatum. Hij is eind 16e eeuw geboren (1598) en de Renaissance was van de 14e tot de 16 eeuw! Zie ook het Engelse artikel hierover. LOG 14 sep 2006 16:26 (CEST)Reageren


Feitje over boek van Brown bij Trivia gezet. Als we alle boeken waar historische figuren in voorkomen gaan noemen bovenaan met persoonsbeschrijvingen doet dit zowel afbreuk aan overzichtelijkheid als aan werkelijke betekenis van deze persoon.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Gian Lorenzo Bernini. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 okt 2017 00:15 (CEST)Reageren