Overleg:Gifsla

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Gifsla wordt te algemeen beschreven[brontekst bewerken]

Er wordt hier heel algemeen gesteld dat gifsla resistent is tegen valse meeldauw. Valse meeldauw kent inmiddels 26 benoemde isolaten alleen al in Europa en daarnaast zijn er nog talrijke andere varianten meer of minder vaak gevonden en beschreven. Gifsla (naam die meest binnen de veredeling gebruikt wordt is overigens gewoon "virosa") kan inderdaad resistentie tegen enkele van deze isolaten bevatten, soms tegen meer tegelijk en het komt voor dat er een virosa gen wordt ontdekt wat nog niet doorbroken wordt door valse meeldauw. Dit kan morgen echter doorbroken zijn en enige nuance is dus zeker op zijn plaats. Verder wordt geschreven dat gifsla vatbaar is voor bladluizen. Sla wordt door meerdere soorten aangetast. Luizen kennen meestal een zeer specifiek eetpatroon, dus ook dit kan weer niet algemeen gesteld worden. De luis die veelal als schadelijkst wordt gezien is de Nasonovia ribisnigri(Mosley). Tegen deze luis is juist in L. virosa een gen gevonden dat resistentie biedt en sinds meer dan 10 jaar wordt deze resistentie wereldwijd gebruikt. Inmiddels is deze resistentie doorbroken en kennen we binnen de N. ribisnigri nu twee beschreven varianten waarbij onderscheid op dit moment alleen mogelijk is op basis van wel of niet doorbrekend op de gebruikte resistentie.
Binnen de plantenwereld, maar ongetwijfeld ook bij dieren, kan niets zomaar algemeen gesteld worden. Het werk van veredelaars bestaat uit het zoeken en combineren van variatie. Die variatie wordt uiteindelijk weer teruggebracht tot uniforme producten die verbeterd zijn op diverse eigenschappen. Als alles zo algemeen was hadden deze mensen geen werk en was er voor de tuinbouw ook geen verbetering te verwachten.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Slaatje (overleg · bijdragen) 3 februari 2010 11:55 (CEST)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Gifsla. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 00:43 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Gifsla. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 jan 2020 07:32 (CET)Reageren