Overleg:God (jodendom)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

In aanbouw[bewerken]

Dit artikel is pas net begonnen en is dus nog onder constructie. Dat is niet hetzelfde als een wiu-template, waarbij de verwijderlijst meteen wordt toegepast. Dit artikel wordt de komende tijd nog flink uitgebreid. --Daniel575 2 mei 2008 15:45 (CEST)

Geheel eens, zie ook mijn reactie op de lijst. Een {{wiu2}}-sjabloon kan in het vervolg handig zijn.. --Maurits 2 mei 2008 16:58 (CEST)

Samenvoegen[bewerken]

Ik weet niet wié verzonnen heeft om minstens vier lemma’s te maken over de enige monotheïstische god/God, n.l. God (monotheïsme), God (jodendom), God (christendom), God (islam), en dat boeit me ook weinig, maar het lijkt me een vergissing. Samenvoegen dus, met hoofdstukken. We maken toch ook niet vier pagina’s met Milaan (Ned.), Mailand (Dui.), Milan, Milano? --Corriebert (overleg) 13 jan 2013 07:11 (CET)

Erg kinderachtig om, als je op Overleg:Johann_Sebastian_Bach#Bach_en_religie je gelijk niet kunt krijgen, dat dan maar zo proberen af te dwingen. Brimz (overleg) 13 jan 2013 10:08 (CET)
Ik ben toch wel verbaasd, dat brimz het starten van een discussie aanduidt als: ‘je gelijk proberen af te dwingen’. Normaal gesproken kun je in een discussie geen gelijk afdwingen: gelijk kun je hebben (‘gras is groen’), of je kunt het in een discussie van iemand krijgen. ‘Gelijk afdwingen’ doet mij denken aan de martelkamers in Iran of in Nederlandse politiebureaus in de periode 1940-’45 of het waterboarden door onze Amerikaanse ‘vrienden’ in hun diverse recente oorlogen. Moet ik begrijpen dat geen-gelijk-krijgen in een (Wiki-)discussie, of al het discussiëren op zich, voor brimz even pijnlijk is als voor anderen een foltering op een pijnbank? --Corriebert (overleg) 26 feb 2013 12:27 (CET)
Ha, een Godwin! Dan zijn we uitgepraat. M.vr.gr. Brimz (overleg) 26 feb 2013 13:12 (CET)