Overleg:Halte Roodeschool

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Station of Halte?[brontekst bewerken]

Waarom wordt dit nieuwe station halte genoemd? Halte is een in onbruik geraakte naam en daarnaast voldoet dit station niet aan de definitie van halte volgens deze (spoorweghalte) Wikipediapagina. "Een spoorweghalte of stopplaats is de term voor een (eenvoudige) haltevoorziening op de vrije baan waar een trein enkel kort kan stoppen, maar altijd zijn weg in dezelfde richting zal vervolgen". Op station Roodeschool is het wél mogelijk om te keren, want niet alle treinen rijden door naar Eemshaven. Daarnaast gebruiken we de naam halte voor voormalige stations of voor facultatieve stations, zoals Amsterdam Arena of Eindhoven Stadion.

Daarnaast zou dit de enige, dagelijks frequentie gebruikte, station zijn die de naam halte krijgt op Wikipedia, wat in mijn ogen onlogisch zou zijn.

Is het niet beter om deze pagina "Station Roodeschool" te noemen en het oude station te hernoemen naar "Station Roodeschool (tot 2018)" (zoals bij Station Rotterdam Centraal (1957) of Station Utrecht Centraal (tot 2016))? (ingevoegd commentaar 30-11-2018: Utrecht Centraal (tot 2016) is een slecht voorbeeld geworden! Want na breed overleg is de titel van de pagina inmiddels veranderd in: Geschiedenis van station Utrecht Centraal) Christian-2 (overleg) 30 nov 2018 10:26 (CET)[reageer]

Monkeyboy1993 (overleg) 7 jan 2018 21:45 (CET)[reageer]

  • De term Halte is een nieuw station gelegen aan de Stamlijn Eemshaven en heeft niets te maken met het Station Roodeschool gelegen aan de Spoorlijn Sauwerd - Roodeschool. De Halte is aan de westzijde buiten het dorp Roodeschool gelegen. De bushate van Tilweg is hierbij ca. 500 meter in westelijke richting verplaatst en is nu terhoogte van de halte.

Het is gebruikelijk dat er een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen heden en verleden. Spoorjan (overleg) 8 jan 2018 06:37 (CET)[reageer]