Overleg:Handel House Museum

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Handel House heeft geen trema/umlaut/püntjes[brontekst bewerken]

Van mij mag een artikel over een organisatie of instelling buiten het Nederlands taalgebied een lemma-titel in het Nederlands krijgen. Of niet. Soms is het een beter, soms het ander ~ en met doorverwijzingen (redirects) kunnen we iedereen helpen.

Maar, de huidige naam van dit artikel "Händel House Museum" lijkt mij een grap of provocatie. Je kunt, vertaald spreken over het "Händel-huis" of zoiets. Echter "Händel House Museum" is helemaal niets, het is niet de naam van het gebouw of de instelling, het is ook niet een vertaling in het Nederlands of Duits. Een "Händel House Museum" met umlaut bestaat ook op Internet alleen dankzij dit wikipedia-lemma. Dat is niet in orde.

Voor de duidelijkheid: de componist Georg Friedrich Händel (1685-1759), geboren in Halle/S in Saksen in Duitsland, heeft het merendeel van zijn leven in Engeland (VK) (sinds 1712 definitief) gewoond, werd in het Verenigd Koninkrijk bekend als George Frideric Handel (zonder trema/umlaut/puntjes dus) en was vanaf 1727 Brits staatsburger. In het Engels is de trema/umlaut ook niet echt bekend en "handel" wordt in het Engels ook uitgesproken als "händel" in het Duits. Het valt Engelsen (en andere Britten en andere VK-ers) dus absoluut niet kwalijk te nemen dat ze het in hun hoofdstad gelegen huis en museum hebben voorzien van de naam "Handel" zonder umlaut. Paulbe (overleg) 4 sep 2016 00:19 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Handel House Museum. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 18 mei 2018 16:24 (CEST)Reageren