Overleg:Hangjongere

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hoe kunnen wij dit samen tegengaan?


Het beste wat we kunnen doen, is de jongeren zelf actie te laten ondernemen. Jongeren luisteren immers liever naar elkaar dan naar ouderen, volwassenen of de autoriteiten.

Geniaal he?

Super geniaal. Alleen jammer dat het nergens op slaat NielsTriple 30 apr 2006 18:58

Actie? Nooit van gehoord!

er moeten plekken komen waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten maar denk niet aan een jeugt honk waar om de zoveel tijd politie komt of anderen autoriteiten want dan zorg je er juist voor dat de probleem groep weg blijft. die willen het liefst een plaats waar ze zonder gezeur of gedoe gewoon een muziekje kunnen luisteren , een jointje roken of een pilsje drinken.

jongeren halen nou eenmaal wel eens rotzooi uit dat ga je niet tegen dus geef ze een eigen plek waar ze kunnen doen en laten wat ze willen.

Engelse link[bewerken]

Het engelse artikel 'loitering' gaat over plunderen, niet over rondhangen. Da's de reden dat ik de link weghaal Janmarques 22 jan 2008 09:46 (CET)

Kort door de bocht[bewerken]

Ik zou graag weten, hoe het logisch is dat hangplekken ontstaan. Ik doe er momenteel voor mijn onderzoek naar en ik ben toch sterk geneigd te zeggen dat er verschillende kanten zijn aan het verhaal. Daarnaast vraag ik me af waar de schrijver het vandaan haalt dat het pas de laatste decennia als probleem wordt gezien. Zover ik weet werd het daarvoor gewoon nog minder getolereerd en werden ze overal gewoon weggestuurd door een agent.

Hallo "anonieme gebruiker", ik denk ook dat het te maken heeft met het verschil tussen hangjongeren uit bijvoorbeeld de jaren 50 en die van nu. Het wordt tegenwoordig vaker als (maatschappelijk) probleem gezien, omdat er vaak overlast/criminaliteit bij komt kijken zoals: geluidsoverlast, vandalisme, drugsoverlast etc. Succes met uw onderzoek. Vriendelijke groet --MW007 (overleg) 3 jul 2012 20:20 (CEST)