Overleg:Hans Brinker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Volgens de Engelse pagina (waarschijnlijke een grotere authoriteit wat dit verhaal betreft, daar het Amerikaanse folklore is) is Hans Brinker niet het jongetje dat zijn vinger in de dijk stopt. Het verhaal gaat over Hans Brinker de schaatser, die zilveren schaatsen wil winnen. Als neven-gebeurtenis in zijn dorp stopt een ander jongetje (soms Peter genoemd) zijn vinger in een lekkende dijk, en wordt zo de held van Haarlem. Wel staat er op de Engelse wikipedia dat in Nederland vaak ten onrechte wordt gedacht dat Hans Brinker zijn vinger in de dijk stak, waarvan "onze eigen" wikipedia dan meteen een goed voorbeeld is. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 18 jan 2016 08:52‎ (overleg · bijdragen) 131.174.45.54

De tekst is enigszins aangepast. Verder heb ik de alinea Sage verwijderd. Uit die alinea kon wellicht afgeleid worden dat er zoiets zou bestaan als een (oud-Hollands) volksverhaal over een jongetje dat Hans Brinker heette. Maar het verhaal in die alinea was niets anders dan de vertelling die voorkomt in hoofdstuk 18 van het boek van Dodge. Zie hier. - Paul-MD (overleg) 18 jan 2016 11:25 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Hans Brinker. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 26 sep 2018 17:38 (CEST)