Overleg:Haringvlietdam

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Overleg d.d. februari 2015[brontekst bewerken]

Dit artikel klopt niet. Lees allereerst de bovenste regels maar. Aan de Zuidzijde van de dam ligt de Goereese sluis. (volgens de eerste regel is dat dus aan de kant van Voorne-Putten.) want daar staat (zuid) tussen haakjes. Als dat de Goereese sluis is ligt daar niet Voorne-Putten. Maar Goeree Overflakkee. (Vandaar de naam Goereese sluis). Komt nog eens bij dat Goedereede,Ouddorp,Stellendam alle 3 zuidelijker liggen dan Brielle,Oostvoorne,Rockanje.

En de Haringvliet dam 5 kilometer? Het is de Zeeland brug niet. Komt nog eens bij dat als je op die foto ziet waar je de dam duidelijk ziet in de lengte. Dat zelfs dan duidelijk te zien is dat de dam niet 5 kilometer is. 1500 meter komt meer in de richting. En als je de op en afritten meerekent. (die 2 dijken). dan 2500 meter. tenzij jullie dit uitgerekend hebben per wegdek. dus 2500x2. wat hopelijk niet zo is want dan kan je alles wel per wegdek rekenen. 46.129.76.187 18 feb 2015 14:32 (CET)[reageer]

Is de dam een stormvloedkering?[brontekst bewerken]

Zie de toevoeging vandaag op het lemma Stormvloedkering.

Is door het kierbesluit of andere maatregelen de Haringvlietdam een stormvloedkering geworden?
Zie ook het Twitterbericht van Rijkswaterstaat West-Nederland-Zuid d.d. 5 januari 2022:
Vanwege de hoge waterstand 🌊 (springtij in combinatie met wind) is de Hollandse IJsselkering gesloten. Vanmiddag sluiten ook de Haringvlietsluizen. We verwachten de keringen vanavond weer te kunnen openen.

JoostB (overleg) 17 jan 2022 12:02 (CET)[reageer]

Zoals Rijkswaterstaat meldt is deze kering nu een spuisluis met stormvloedkering-functie geworden. De belangrijkste functie is nog steeds spuien van zoet water bij grote rivier afvoer.
mijn voorstel is om bijStormvloedkering de Haringvliet in een aparte categorie op te nemen, nl spuisluis met stormvloedkeringsfunctie. Bij Haringvlietsluizen kan dan bij het kopje Kierbesluit dit verder uitgelegd worden.
ik wel dit wel gaan aanpassen. HJVerhagen (overleg) 17 jan 2022 14:09 (CET)[reageer]

Wat zegt Rijkswaterstaat?[brontekst bewerken]

JA!