Overleg:Hernia nuclei pulposi

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  • Ik heb het woord "onwaar" verwijderd uit de complicaties sectie. Ik kan verder niet beoordelen of de betreffende persoon die dit toegevoegd heeft hiervoor een gerechtvaardigde reden heeft. In ieder geval was duidelijk dat het woord daar niet in de zin hoorde. Persoonlijk vermoed ik dat de betreffende zin anders verwoord dient te worden, omdat het niet de situatie waarin deze complicaties optreden erg duidelijk maakt.
  • Ik vroeg mij verder af wat er bedoelt wordt met: "Bij lang niet iedereen bij wie aan een HNP wordt gedacht wordt dit vermoeden door de MRI-scan bevestigd." Dit lijkt mij niet meer dan logisch, zeker aangezien eerder wordt genoemd dat er een aandoening is die vrijwel dezelfde verschijnselen heeft. Het kan echter ook impliceren dat een MRI niet altijd een positieve uitslag geeft in het geval van een hernia.
82.171.82.6 18 apr 2013 10:39 (CEST)[reageer]


  • Ik vind de regel "De enige plek in Nederland waar zonder wachtlijsten... rugkliniek Iprenburg." wel erg eenzijdig en commercieel klinkend. Kan dit niet wat neutraler en genuanceerder?
Je hebt volkomen gelijk, dit was reclame en ik heb het dan ook onmiddellijk verwijderd. Een volgende keer kun je dit ook gerust zelf doen! Zorg er dan wel voor dat je een heldere uitleg geeft in de balk onderaan het bewerkveld (iets als reclame verwijderd). Vriendelijke groeten, Erik'80 · 10 jul 2007 18:37 (CEST)[reageer]

bron gevraagde paper uit 2008 en transforaminale operatie[brontekst bewerken]

  • bron is: Spine (Phila Pa 1976). 2008 Dec 1;33(25):2789-800. Surgical versus nonoperative treatment for lumbar disc herniation: four-year results for the Spine Patient Outcomes Research Trial (SPORT). Weinstein JN, Lurie JD, Tosteson TD, Tosteson AN, Blood EA, Abdu WA, Herkowitz H, Hilibrand A, Albert T, Fischgrund J.
  • Gouden standaard voor een hernia operatie is micro discectomie via dorsale toegang of een variatie hierop (zoals microdiscectomie, micro endoscopische discectomie, open discetomie). Alle andere methoden zoals transforaminale resectie of laserbehandeling zijn methoden waarvoor momenteel onvoldoende bewijs ten aanzien van effect. Deze behandelingen worden welliswaar in een commerciele setting aangeboden in Nederland, maar niet vergoed door zorgverzekeraars. De prominente beschrijving van de transforaminale operatie is daarom niet juist. Voorstel: onder het kopje rughernia alleen de algemeen geaacepteerde operatiemethoden noemen.

Na overleg zonder commentaar aldus gewijzigd.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Hernia nuclei pulposi. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 08:48 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Hernia nuclei pulposi. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 okt 2017 10:57 (CEST)[reageer]