Overleg:Hertzsprung-Russelldiagram

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vasily Yanchilin stelt in zijn boek "The Quantum Theory of Gravitation" dat er een relatie bestaat tussen het zwaartekrachtspotentiaal van het heelal en de voortplantingssnelheid van het zwaartekrachtsveld, welke gelijk is aan die van electro-magnetische straling, dus ook aan de lichtsnelheid. Het kwadraat van deze laatste zou volgens zijn hypothese gelijk zijn aan die zwaartekrachtspotentiaal, absoluut genomen. Vanwege de ontwikkeling van het universum en de uitdijing daarvan was dan in het verleden de lichtsnelheid aanzienlijk groter, terwijl deze afneemt naar de rand van het heelal en daar tot nul daalt, met ook daar alle deeltjes uiteengevallen in volledige quantumtoestand. Ondermeer houdt de nieuwe theorie in dat bij zeer oude sterren indertijd de "Planck" aanzienlijk kleiner was, atomen kleinere diameter hadden en zware kernen daarvan nog niet uiteenvielen door radioactiviteit. Kortom het stralingspatroon der sterren zal anders (intenser) geweest zijn. Daarvan zou een en ander terug moeten zijn te vinden in het Herzsprung-Russell-diagram.

Bijv. aan het einde der tijden met alles overgegaan in quantumtoestand zou de hierbij door Yanchilin (voor kleinere eenheden) omschreven "virtuele wolk" al het bestaande omvatten en dus het ganse heelal (dat dan overigens eigenlijk anders moet heten). Bij interactie met iets van Buiten (Big Bang, schepping) kan een dergelijke virtuele wolk stante pede inkrimpen met overgang naar een begintoestand van een normaal heelal. De vraag is vervolgens of er meerdere en misschien verschillende interacties tegelijk kunnen zijn (geweest), zodat vanaf het begin af aan (der schepping) al een zekere spreiding van de materie gerealiseerd werd (de virtuele grote wolk opgesplitst in kleinere met elk eigen interactie). Zou hierover iets terug te vinden zijn in het Hertzsprung-Russell-diagram?

jitso keizer kantoor ARLEX postbus 71344 1008 BH Amsterdam janjitso hotmail – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 130.37.93.185 (overleg · bijdragen)