Overleg:Heteronormativiteit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Titel[bewerken]

Ik heb de titel van dit artikel veranderd in 'Heteronormativiteit', een woord dat veel gebruikelijker is dan 'heteronormaliteit'; ook dekt het woord de lading beter. Glatisant 17 aug 2010 11:07 (CEST)

Verplaatsing 'Geschiedenis' en 'Kritiek'[bewerken]

Ik heb stukje 'geschiedenis' en 'kritiek' verplaatst en een eigen artikel gegeven > Assimilatie-discussie Lhbt'ers

Mij leek het namelijk niet zozeer in te gaan over de geschiedenis van (het concept) heteronormativiteit, maar eerder op de geschiedenis van het vraagstuk welke plaats lhbt'ers hebben in of ten opzichte van de maatschappij en wat binnen lhbt-emancipatie leidt tot meer acceptatie. Ik twijfel echter nog wel over de titel (en of het niet wellicht bij een ander artikel ondergebracht moet worden of zelfs geheel overbodig is). Mocht iemand een idee hebben… ga je gang :) ZegMaarOfzo 16 aug 2010 18:11 (CEST)

Homonormativiteit[bewerken]

De betekenis van het woord 'homonormativiteit' blijft onduidelijk. Je zou verwachten dat het, als tegenhanger van 'heteronormativiteit', iets betekent als 'homoseksualitei als de norm beschouwend', maar het artikel geeft een ander beeld: iemand die homonormatief denkt, ziet homoseksualiteit niet als de norm, maar projecteert heteronormatieve idealen op de homogemeenschap en/of stelt de knappe blanke middenklasse-homo-man centraal. Wegens het gebrek aan bronnen is het echter moeilijk uit te maken welke betekenis de juiste is. Marrakech (overleg) 11 jul 2019 09:19 (CEST)