Overleg:Hof van Justitie (Europese Unie)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik citeer: "in volkomen onpartijdigheid", "hoge magistraten of gerenommeerde rechtsgeleerden die alle waarborgen van onafhankelijkheid bieden". Is dat zo van hun website overgenomen? If so, dan vind ik het op het randje van NPOV. MartinD 28 mei 2004 13:55 (CEST)[reageer]

Hof van Justitie EU wordt Hof van Justitie EG[brontekst bewerken]

De titel "Europese Hof van Justitie van de Europese Unie" is gewijzigd in "Europese Hof van de Europese Gemeenschappen". Het terminologische onderscheid tussen de "EU" en de "EG" is juridisch nogal complex om hier kort uit de doeken te doen. Verdragsrechtelijk is EU in elk geval niet juist. Dat wordt overigens ook bevestigd indien men de site van het onderwerpelijke Hof raadpleegt. Aldaar wordt namelijk eveneens de term "Europese Gemeenschappen" gebezigd ipv "Europese Unie". Het komt mij voor dat daarmee genoegzaam is aangetoond dat de door mij aangebrachte titelwijziging gerechtvaardigd is. Voor de site, zie: [1] Wikipediaan 007 30 aug 2005 19:13 (CEST)[reageer]


link werkt niet[brontekst bewerken]

Deze -zojuist door mij verwijderde- link verwijst naar een commerciële landingspagina : (en) www.ecjblog.com De oorspronkelijke pagina is niet meer actief.

Of er een vergelijkbaar (onpartijdig) blog bestaat op een ander adres weet ik niet zeker. Daarom heb ik de link nog niet vervangen.

Als mogelijke alternatieven vond ik de volgende sites :

Aan iemand die beter in de materie thuis dan ik de uitnodiging om de/een goede link te selecteren!

onsamenhangende teksten[brontekst bewerken]

Er zal structuur aangebracht moeten worden in deze pagina.

Wat is het hof, wie heeft er macht binnen het Hof, en tot waar hebben ze macht over binnen de EU.

Onze eigen grondwet in verhouding tot EU regelgeving, waar is het onze democratie, en waar is het ondemocratisch afgedwongen buiten onze grondwet om.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.80.157.6 (overleg · bijdragen)