Overleg:Homeostase (fysiologie)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Beste R. Schwab ik wil je graag vragen waarom het onzin is, met verklaring a.u.b.? Bedankt voor het verbeteren van de taalfouten.

Aller eerst: het is de gewoonte te ondertekenen, met vier tildes. Hieronder enkele opmerkingen over de verwijderde tekst uit homeostase.

  • R.schwab (Overleg | bijdragen) (veel onzin verwijderd en taalfouten verbeterd)
"De pH waarde van het bloed is essentieel voor de levensvatbaarheid van de mens. Deze moet stabiel tussen een zeer nauwe grens liggen, net boven neutraal, want anders is het hemoglobine in het bloed niet in staat om zuurstof op te nemen en te transporteren. Hierdoor wordt het zuurstofgehalte in het bloed bepaald. Door de ademhaling wordt het bloed van zuurstof verrijkt. Met de voedselopname wordt het lichaam door het spijsverteringsstelsel verzorgt met glucose. Zuurstof en glucose zijn noodzakelijk voor het verbrandingsproces in het lichaam om voedingsstoffen om te kunnen zetten in energie. De verbranding vind plaats in elke cel van het lichaam die zichzelf door deze proces constant vernieuwen. Om de cellen met voedingsstoffen te verzorgen maakt het lichaam gebruik van osmose. Hierbij vindt een proces plaats waarbij de voedingsstoffen uit de omgeving van een cel door middel van drukverschil worden opgenomen in de cel.

Met behulp van osmose wordt alleen water verplaatst geen voedingsstoffen!

Het is tevens ook de temperatuur regulatie van het lichaam. Temperatuur verschillen zijn gelijk aan druk verschillen.

Wat bedoel je hiermee? Temperatuur en druk zijn verschillende dingen. Welke druk bedoel je dan ?

Als de buiten temperatuur stijgt, stijgt ook de temperatuur van het lichaam om het verschil te compenseren. Hierdoor komt de menselijke lichaam meer open te staan.

Wat bedoel je met "openstaan" van het lichaam ?

Dit is essentieel, want anders zou de hoeveelheid voedingsstoffen buiten de cel niet opgenomen en verbrand kunnen worden. Met als gevolg dat door de niet verbrande voedingsstoffen de ph waarde zou veranderen.

Het is niet duidelijk om welke metabolieten het hier gaat.

En de stabiliteit van de ph waarde is, zoals boven beschreven, essentieel voor de levensvatbaarheid van de mens.--Flodur 14 apr 2008 13:31 (CEST)[reageer]