Overleg:Hotel Bosch

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Einde faillissementen wegens gebrek aan baten[brontekst bewerken]

Ik las deze pagina: Rechtbank Gelderland; Faillissementen,surseances en schuldsaneringen (officiële publicatie). Rechtbank Gelderland (19 november 2021). Geraadpleegd op 19 november 2021.

Daar las ik:

  • einde faillissement wegens gebrek aan baten: op 16 november 2021 inzake (F.05/20/216) Bewoners van Hotel Bosch, vest.adr. Apeldoornsestraat 4 6828AB Arnhem, KvK: 09121853.

Daardoor kwam ik hier terecht. Ik krijg geen beeld van wat er aan de hand is, weet iemand dat, kan het artikel aangevuld worden?

Zie ook: Faillissementsverslag Bewoners Van Hotel Bosch - Faillissementsverslagen.com. Geraadpleegd op 19 november 2021.

Dat verslag leest als: van een kale kip kun je niet plukken. Wat wel opviel: Tussen de leden van gefailleerde is een conflict ontstaan, als gevolg waarvan steeds meer bewoners Hotel Bosch verlieten en hun lidmaatschap hebben beëindigd. →bertux 19 nov 2021 14:20 (CET)[reageer]

Ik was geregeld bezoeker van het pand voor het faillissement van 2009, maar heb het na mijn verhuizing niet meer gevolgd hoe het verging. Het was (mijn POV) al eerder 'ingewikkeld' omdat na de verbouwing begin 2000 er een meer zakelijke benadering moest komen van de exploitatie van het pand, iets wat niet altijd goed samenging met de levensvisie van de bewoners van de woongroep. Ik weet niet of er bijvoorbeeld in de Gelderlander in de afgelopen jaren nog over gepubliceerd is, heb je daar al gekeken? Ciell need me? ping me! 19 nov 2021 18:57 (CET)[reageer]
Ja, had ik. Nu een beetje grondiger maar met hetzelfde resultaat: niets van na 2020. Dit hieronder geeft ongeveer hetzelfde verhaal als het verslag van de curator, met nog iets over het verloop van de uitzetting en het plasje dat de SP erover pleegde:
Rootselaar, Anita van, ME zet laatste bewoner voormalig kraakpand Hotel Bosch in Arnhem uit zijn huis. gelderlander.nl (3 juli 2020). Geraadpleegd op 19 november 2021.
Ik vroeg me vooral af hoe conflicten zo hoog kunnen oplopen dat tien van de elf bewoners vertrekken. Heeft hij zijn medebewoners soms ook bedreigd? Normaal werk je iemand eruit als hij twee of drie mensen het leven zuur heeft gemaakt. Afijn, dat zullen we wel niet te weten komen.
Of ik zelf het artikel wil aanvullen? Stiekem had ik gehoopt dat iemand anders dat zou willen doen, ik kijk het een weekje aan, heb het toch maar in mijn agenda gezet  →bertux 19 nov 2021 20:49 (CET)[reageer]
Ik kan uit de tekst van het artikel zo halen wie het was. :)
Mensen kunnen ook uit vrije wil zijn vertrokken, en dat deze persoon als enige overbleef. Er zit veel meer verhaal achter dan je denkt op basis van dit ene krantenartikel, maar dat is allemaal niet geschikt voor een encyclopedie, naar mijn inschatting. Wel voor een boek, misschien komt dat er ooit. Ciell need me? ping me! 19 nov 2021 20:57 (CET)[reageer]