Overleg:Improvisatietheater

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Benoemen van alle spelers en groepen die bedrijfsmatig bezig zijn met impro is weinig zinvol in deze context. Wat mij bterft kan dit aangepast worden.

ik miste de belangrijkste improgroepen in Nederland, vandaar dat ik er een aantal heb toegevoegd, natuurlijk zijn er nog meer.

QQleQ:

Ik denk dat je moet oppassen met improgroepen, voor je het weet heb je een hele lijst met amateurverenigingen waar niemand op zit te wachten. LAten we het beperkt houden tot de professionele groepen.

QQleQ:

Ik mis een heleboel geschiedenis. En ik heb dingen toegevoegd over De vloer Op en ander improvisatietheater. Het gaat toch wel weer erg over theatersportachtige vormen, er is zoveel meer. Hetty Heyting is al decennia bezig, lang voor theatersport kwam.

Erik: ik denk dat in de lijst een aantal belangrijke impro groepen ontbreken, hoewel ze niet per se in het theater staan voor publiek, zijn groepen als Piranha en MiER, wel degelijk heel belangrijk voor de ontwikkeling van Impro in Nederland. notabene; Andre besselink is 1 van de weinige mensen die een Nederlands impro boek op zijn naam heeft en mede oprichter van het impro centrum (andre speelt in Piranha). MiER bestaat 12 jaar en speelt 150 voorstellingen per jaar. De keuze om voor bedrijven te spelen is niet alleen zakelijk. een kader helpt namelijk enorm om impro te verdiepen.


Erik; stand-up heeft zo goed als niets met impro te maken. Elke grap is vooraf bedacht. er wordt wel eens spontaan gereageerd, maar zelfs dan bedient de stand-upper zich van vooraf bedachte grappen.

Amateurgezelschappen[brontekst bewerken]

Gekopieerd uit het artikel wat tussen stond, nl. te lang! Verwezen naar het overleg.

Ook improgroepen die alleen in het bedrijfsleven optreden horen hier niet want niet interessant voor
de algemene lezer. Want niet in de theaters te bewonderen. Dit is niet een plek om je eigen clubje 
te promoten. Dank!

Dartelaar [schrijf me!] 6 dec 2007 01:29 (CET)[reageer]