Overleg:Informatiebeveiliging

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Eerste verse was overigens van mijn hand (nog niet aangemeld, vandaar)

Zijn dit niet betere services?

Beschikbaarheid Vertrouwlijkheid Integriteit Toerekenbaarheid

Met bijbehorende aanvallen?

Ontkenning I T Modificatie I T Toegang V T Denial of Service B

Lijken me niet zozeer een betere als wel een extra aanduiding. BIV (of CIA) worden in het algemeen (dus internationaal, alsmede in standaarden) als kwaliteitskenmerken voor beveiliging gehanteerd. Ik zou zeggen: zet ze erbij. Maar dan niet in plaats van. Overigens is toerekenbaarheid eerder randvoorwaardelijk dan doelstellend. Dat geldt evenzeer voor Controleerbaarheid (Auditability) en Beheersbaarheid (Controllability). Je kunt vast nog veel meer criteria en bedreigingen bedenken/toevoegen/destilleren, maar volgens mij is dat eigenlijk alleen maar meer van ongeveer hetzelfde. Elke onderverdeling is discutabel. Meneer 2 apr 2007 15:43 (CEST)[reageer]

Authenticiteit in BIV[brontekst bewerken]

Ik kan het kwaliteitskenmerk authenticiteit niet terugvinden of plaatsen binnen BIV. Ik vond echter wel Informatiebeveiliging, e-handel en recht van Koops, B.J., S. van der Hof (2002). Hierin wordt "BVD" gebruikt.

  • Beschikbaarheid: het garanderen dat gegevens en diensten op de juiste momenten beschikbaar zijn voor gebruikers.
  • Vertrouwelijkheid: het beschermen van gegevens (bijvoorbeeld bedrijfsgeheimen of persoonsgegevens) tegen onbevoegde kennisname.
  • Deugdelijkheid: het waarborgen van:
    • de juistheid en volledigheid van gegevens (integriteit en authenticiteit)
    • de correcte werking van informatiesystemen (systeemintegriteit).

In de [http://arno.uvt.nl/show.cgi?fid=5719 De Code voor Informatiebeveiliging naar Nederlands recht] van Koops, B.J. (2003), wat een ‘juridische vertaling’ is van de Code voor Informatiebeveiliging (Nederlandse vertaling van de Britse BS7799 uit 2000) wordt dit ook gebruikt.
Kunnen we dit dan niet beter gaan gebruiken in dit artikel ipv BIV? --Henk.Wiersema (overleg) 22 okt 2011 10:35 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Informatiebeveiliging. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 28 sep 2017 12:41 (CEST)[reageer]