Overleg:Intensieve veehouderij

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel behandelen voornamelijk Nederland en geven misschien geen wereldwijd standpunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

Artikel is te gericht op de Nederlandse situatie.

--Coenen 3 jul 2009 14:18 (CEST)

Negentiende eeuw[bewerken]

De intensieve veehouderij vindt zijn oorsprong halverwege de negentiende eeuw toen in Nederland bedrijven zijn gaan specialiseren op dierlijke productie omdat dierlijke producten een veelvoud opleverde van plantaardige producten en plantaardig goedkoop geïmporteerd. Begin 20-ste eeuw stortte de productie in door de oorlogen, daarna midden 20-ste eeuw na het opstellen van het GLB kwam de intensieve veehouderij opnieuw op gang met als hoogte ten tijde van het Gat van Rotterdam.

Economie[bewerken]

Deze nieuwe alinea spreekt over 'recent onderzoek' maar geeft geen bron of datum. Voor de vermelde cijfers wordt volgens de omschrijving ter referentie gelinkt naar een instituut van de Vrije Universiteit, maar de link gaat naar het wetenschappelijk bureau van de PvdD en daar worden de cijfers niet getoond. Verder is de laatste zin een open deur waarvan niet duidelijk wordt waarom ze daar staat.

Nodig is hier:

  • Gegevens over het onderzoek; instituut, titel, naam onderzoeker(s), jaar van publicatie (kan als bronvermelding)
  • Correctie gegeven link
  • Weglaten of verduidelijken van de laatste zin.

De alinea zou over de economische positie van de intensieve veehouderij dienen te gaan (zie kopje) en niet uitsluitend over de kosten van varkensvlees. --JanB 15 sep 2010 16:59 (CEST)

Voorlopig geheel verwijderd. Dit kan echt anders. Een alinea over de economische aspecten van de intensieve veehouderij (goedkoop vlees van allerlei soort in de supermarkt, exportbelangen enz.) zou prima passen. Helaas zie ik me het nog niet doen. --JanB 19 sep 2010 21:14 (CEST)
Mee eens; het is een interessante invalshoek, maar in de vorm zoals verwijderd was het ook mijns inziens te weinig neutraal en niet controleerbaar. Compro 10 okt 2010 20:10 (CEST)