Overleg:Intuïtionisme

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Er wordt in de tekst enkele keren gesproken over 'intuïtionistisch onwaar'. Is dat wel een handig begrip? Kan er niet beter gesproken worden over 'intuïtionistisch niet bewijsbaar'? Waar dit in de tekst gebruikt wordt lijkt het te gaan om stellingen waarvoor geen intuïtionistisch bewijs te vinden is - maar waarvoor ook geen intuïtionistische weerlegging is, omdat de stelling klassiek gezien wel 'waar' is, maar (intuïtionistisch) niet bewijsbaar. --Raboof 2 dec 2007 22:12 (CET)

Er wordt gesproken over continuiteitsprincipe. Voorzover ik kan nagaan gaat dit terug op Leibniz, en is meer filosofisch dan een wiskundig hanteerbaar axioma. Een referentie is gewenst.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.100.243.19 (overleg · bijdragen) 16 jun 2009 12:45

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Intuïtionisme. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 aug 2017 05:06 (CEST)