Overleg:James Frazer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Relevant?[bewerken]

In het artikel valt momenteel te lezen: "Ook bijvoorbeeld in de intertekstualiteit van Angus Wilsons postmoderne As If by Magic (1973) zijn duidelijk (structuur)elementen te onderkennen die een bewuste verwijzing naar Frazers werk vormen. Evenzo zijn verbanden gepostuleerd met de Heilige Graal, het ritueel en de romance van de zoektocht. Er zouden echter talloze andere voorbeelden te noemen zijn van werk, door Frazer beïnvloed.

Er is zelfs een literair-kritische school, die van de mythenkritiek, eigenhandig geschapen door de Amerikaanse literair criticus Northrop Frye. Het zou te ver gaan om te beweren dat Fryes werk, dat mythische structuren in ieder literair werk beoogt bloot te leggen, teruggaat op het werk van Frazer; verbanden zijn echter wel te onderkennen, en Frye verwijst bij herhaling naar Frazer."

Is dit relevant? Het komt op mij over als een combinatie van gezwatel en eigen onderzoek. (Ik heb - mede om die reden - eerder dit jaar al eens naar wat bronnen gevraagd.) Muijz (overleg) 27 sep 2015 13:27 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op James Frazer. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 21 jul 2017 02:07 (CEST)