Overleg:James Gavin

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Muijz in het onderwerp Grand Officer in the Order of Orange-Nassau with Swords

Grand Officer in the Order of Orange-Nassau with Swords[brontekst bewerken]

Ik heb het artikel nagelopen aan de hand van een verbeterde versie die ik in juni 2014 al eens had voorbereid. Gebruiker PvT laat de Amerikaanse troepen, die op 10 mei 1943 in Casablanca aankwamen, op 9 april Sicilië binnenvallen. Dat kan natuurlijk niet en elders op Wikipedia valt ook gewoon na te slaan dat de landing op Sicilië begon op 10 juli. Gavin sprong af bij de vooraanval in de nacht van 9 op 10 juli. Zoals de meeste officieren droeg hij een M1 Carbine, maar die blokkeerde. Dat was waarschijnlijk de reden dat hij sindsdien een geweer droeg (M1 Garand). Bij de landing tijdens Operatie Market Garden beschadigde Gavin niet twee ruggenwervels maar twee tussenwervelschijven.

Ik zag dat sinds juni 2014 Gebruiker Maddriver371 een overzicht van de militaire loopbaan heeft toegevoegd, alsmede een lijst van onderscheidingen, voorzien van allerlei toeters en bellen. Het eerste is feitelijk overbodig - als het goed is wordt de loopbaan al besproken in het artikel. Met het tweede ben ik ook niet zo gelukkig; de onderscheidingen krijgen zo wel erg veel aandacht. Bovendien worden de onderscheidingen allemaal in het Engels aangeduid, wat tot de malle situatie leidt dat we op een Nederlandstalige encyclopedie lezen over een onderscheiding als Grand Officer in the Order of Orange-Nassau with Swords.

Ik vraag me af of dit soort gedetailleerde overzichten eigenlijk wel thuishoren op een algemene encyclopedie; het lijkt me meer iets voor een specifieke militaire encyclopedie.

Muijz (overleg) 6 apr 2015 23:14 (CEST)Reageren