Overleg:James K. Polk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Nonsens[bewerken]

James Knox Polk (1802 - 1871) staat wel bekend als de meest onbekende president van de Verenigde Staten van Amerika. Gedurende zijn ambtstermijn van 1845 - 1849 gebeurde er eigenlijk weinig dat om presidentiele aansturing vroeg buiten het befaamde grensincident met de Hyawata-stam der Cherokee indianen. Hijgend Hert, de chief van de Hyawata-stam, dreigde hierbij de grens van zijn natuurreservaat in Tenessee af te sluiten door middel van het plaatsen van een ligusterhaag langs de oevers van de Mississippi. Alleen als James "Polkie" Polk voor middernacht 16 januari 1846 over de brug zou komen met 876 De Waardt tenten om zijn stam te huisvesten, zou hij zijn dreigement niet waarmaken. "Polkie" zwichtte niet voor deze vorm van terrorisme. Er was namelijk geen brug.

Vlak voor het einde van zijn ambtstermijn nam de 11e president alsnog wraak op de Hyawata-stam door hun reservaat onder water te zetten met behulp van de Nederlandse ingenieur Leeghwater (1809 - 1886) die ook verantwoordelijk was voor de bouw van de brug over de Mississippi die er uiteindelijk toch is gekomen.

Ondanks deze wapenfeiten is er verder vrij weinig bekend over deze president.lijkt mij vrijwel allemaal volsterkte nonsens...

Vind ik ook, dumpen die handel! Domie 10 nov 2004 13:08 (CET)